Belgian Boat Show maakt groeibelofte waar

  • binnenland

Belgian Boatshow

De 26e  editie van het nationale watersport-, waterrecreatie- en watertoerismesalon zou een belangrijke vernieuwing inhouden, zo kondigde Christophe Coseyns al voor de start van zaterdag 8 februari aan. “Het aanbod is meer gevarieerd”, zei de Exhibition Manager.

“We stellen meer dan 30% nieuwe exposanten voor, we verbreden het gamma met indoor actie, sportief zeilen op catamarans en eenheidsklasseboten, maar ook hengelen en exclusieve VIP momenten zoals een modeshow.

En we blijven de hele waaier aan watersport tonen: van de kleine opblaasboot tot de super de luxe kajuitkruiser. Wie nog maar aan waterpret denkt moet zeker de beurs bezoeken.”

Door de kaap van de 30.000 bezoekers ruim te overschrijden, noteerde de Belgian Boat Show een stijging van maar liefst 21 procent. Men ging massaal in de 4 hallen van Flanders Expo op ontdekking naar de kracht van de verwantschap met het waterplezier. Dit kreeg tijdens dit nautische event een duw in de rug van een langzaam herwonnen consumentenvertrouwen.

De meeste exposanten waren dan ook enthousiast na de sluiting op zondag 16 februari en gaven aan goede tot zeer goede zaken te hebben gedaan. Er werden zowel grote jachten als kleinere, trailerbare boten verkocht en in de sector vaarvakanties werden er effectief reizen geboekt. De vraag naar vaaropleiding en brevetten was het grootst sinds jaren.

Meer… Belgian Boat Show 

Related news

List of related news articles