Bergingscontracten voor SMIT Salvage voor Amerikaanse marine

  • binnenland

SMIT Salvage, dochteronderneming van Boskalis, heeft een twee bergingscontracten verworven van de Amerikaanse marine. Het gaat om twee contracten van vijf jaar waarin SMIT Salvage bergingsdiensten en technische ondersteuningswerkzaamheden gaat uitvoeren voor NAVSEA (Naval Sea Systems Command, onderdeel van de Amerikaanse marine).

SMIT Salvage gaat diensten leveren op het gebied van berging op zee, bergingsgerelateerde sleepdiensten, maritieme techniek en sleepdiensten bij noodsituaties of incidenten in twee van de drie geografische zones van de wereld zoals gedefinieerd door de Amerikaanse marine.

De NAVSEA is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, inkopen en onderhouden van marineschepen en onderzeeërs.

SMIT Salvage had al een contract voor een van de zones: de zone die tussen het Suezkanaal en de datumgrens, de denkbeeldige lijn die door de Stille Oceaan loopt en geldt als scheidslijn tussen twee opeenvolgende data in de kalender, voor diverse periodes van in totaal meer dan 30 jaar; dit contract heeft de onderneming kunnen vernieuwen. Daarnaast is het contract in de wacht gesleept voor een tweede zone – die tussen de datumgrens en de Amerikaanse westkust.

Joint venture Donjon-SMIT
Dankzij de toekenning van het derde en laatste contract aan Donjon Marine, de Amerikaanse partner van SMIT Salvage, kunnen de ondernemingen de Amerikaanse marine nu wereldwijd ondersteuning bieden bij bergingswerkzaamheden. SMIT Salvage en Donjon Marine zijn partners in de joint venture Donjon-SMIT die bergingsdiensten levert aan schepen die in Amerikaanse wateren varen onder de Oil Pollution Act uit 1990 (OPA-90) en aanverwante Amerikaanse wetten.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten