Bezoek Maeslantkering en Hartelkering tijdens testsluiting

Elk jaar voert Rijkswaterstaat een testsluiting uit van de Europoortkering. De Maeslantkering en de Hartelkering sluiten dit jaar op zaterdag 15 september hun deuren. Met de testsluiting (start is rond 18.20 onder voorbehoud) kunnen eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht worden gebracht en nog voor het stormseizoen verholpen worden. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot 15 april. 

Keringhuis klaar voor stormseizoen. Foto: Keringhuis.

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. Deze beschermt met de achterliggende dijken zo’n 2 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee.

Keringhuis open van 11.00 tot 21.00
Het Keringhuis is de hele dag geopend en gratis te bezoeken op 15 september. Ook is het mogelijk om een rondleiding te boeken. Daarnaast zijn er op het buitenterrein diverse activiteiten voor jong en oud. In het restaurant, met itzicht op de kering, kunt u even bijkomen onder het genot van een hapje en/of een drankje.

Rondleidingen in Nederlands, Duits en Engels
De rondleidingen worden gegeven in het Nederlands, Engels en Duits en duren 40 of 60 minuten. Bij de rondleiding  van 40 minuten wordt alleen het buitenterrein bezocht en krijgen de bezoekers alles te weten over de werking van de Maeslantkering en waarom er ieder jaar een testsluiting nodig is.

Bij de rondleiding van 60 minuten wordt er ook uitleg gegeven over waterveiligheid en actuele projecten van Rijkswaterstaat, het waterschap en de provincie Zuid-Holland. Vanwege de verwachte drukte is raadzaam om een rondleiding te reserveren op www.keringhuis.nl