BFT transport wint Innovatie Award 2016

  • binnenland

Op 1 juni heeft BFT transport uit Zwijndrecht de Innovatie Award 2016 gewonnen. BFT transport heeft de Vaporsol Vaitec Gaswasinstallatie (Vaitec) ontwikkeld waarmee de emissie van gevaarlijke stoffen van ontgassende schepen gereduceerd worden tot aanvaardbare milieu- en gezondheidsnormen. Met de Vaitec kan ruim 98% van de kwalijke dampen worden gerecycled op schepen. Michiel van Eijck van BFT transport ontving de prijs uit handen van de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit.  

Naast de uitreiking van de Innovatie Award zijn er in samenwerking met het Da Vinci College en Amega prijzen aan MBO-studenten uitgereikt. Als talentvolle leerling kreeg Sylvia Goud een stage plaats aangeboden bij Amega. Daarnaast ontving Da Vinci College leerling Gertjan Janse een geldprijs vanwege een uitmuntende prestatie op zijn leerbedrijf Nedstaal.

Bert Bult en André Boer van NexTech Scholarship reikten studiebeurzen uit aan talentvolle leerlingen die voor techniek op hbo- of wo-niveau kiezen in hun vervolgopleiding. De studiebeurzen voor vier jaar (€ 2.100 per jaar) gingen naar Liscia Beenhakker, Julia Bartels, Lisanne de Koning, Bart van der Hee, Edwin van der Kooij en Mirthe Mampaey.

De Innovatie Award wordt georganiseerd door Stichting Ondernemersprijzen Nederland. De Innovatie Award is een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd. Uitgangspunt is dat de innovatie een product, dienst of samenwerkingsverband kan zijn, zowel technologisch als niet-technologisch van aard.

Related news

List of related news articles