Bibby bestelt een tweede Bibby Wavemaster bij Damen

Bibby Marine services heeft een charterovereemkomst ondertekend met EnBW en Siemens Gamesa voor het gebruik van een nieuw Service Operation Vessel (SOV). Deze SOV gaat ingezet worden bij het offshore windpark Hohe See en Albatros van EnBW’s, beiden in de Duitse Noordzee. Het schip wordt een zusterschip van de ‘Bibby Wavemaster 1’ en is al in aanbouw bij Damen Shipyards in Galati in Roemenië.

De Bibby WaveMaster 1 is in september 2017 opgeleverd aan Bibbi en heeft onlangs haar eerste installatie voltooid in het Galloper offshore windpark en op dit moment is ze werkzaam voor de Nederlandse gassector.

Door deze charterovereenkomst kon Bibby de tweede SOV bestellen bij Damen. De charterovereenkomst is voor een periode van 10 jaar. De eerste vijf jaar wordt het schip gecharterd door Siemens Gamesa en de daarop volgende vijf jaar door EnBW. Vanaf de zomer van 2019 tot 2029 gaat het schip de werkzaamheden en het onderhoud ondersteunen bij de windparken.

Het nieuwe schip in alle opzichten lijkt op de Bibby Wavemaster 1, alleen profiteert dit nieuwe schip nu van alle directe input van Siemens Gamesa Damen op basis van hun ervaringen.

“De samenwerking met Bibby Marine Services is een nieuwe mijlpaal in ons kosten efficiënte offshore-serviceconcept. Nieuwe offshore windparken als Hohe See en Albatros bevinden zich nog verder van de kust, daarom hebben we de beste oplossingen nodig om een veilige en efficiënte werkomgeving te creëren voor onze technici. Tegelijkertijd stelt de nieuwe SOV ons in staat om de logistieke workflow te optimaliseren en de efficiëntie te vergroten, zodat wij onze kostendoelstellingen bij de offshore windparken halen”, aldus René Cornelis Wigmans, hoofd Maritiem- en Luchtvaartoplossingen bij Siemens Gamesa Renewable Energy.

De nieuwe Biby Wavemaster wordt medio 2019 geleverd. De basis haven van deze Bibby WaveMaster wordt Emden Duitsland. Hohe See en Albatros liggen ongeveer 145 en 150 kilometer van het Duitse vasteland.