BigLift Baffin aangekomen in Singapore met eerste transport

De Module Carrier (MC klasse)’BigLift Baffin’ van BigLift Shipping heeft vorige week een kraanboom en een beweeglijk frame afgeleverd in Singapore vanaf de Huisman werf in Xiamen in China. Beiden zijn voor het nieuwe vlaggenschip van Heerema Marine Contractors ‘Sleipnir’. Dit is het eerste transport voor de Biglift Baffin in de BigLift kleuren.

Het zusterschip BigLift Barents heeft volgende maand haar eerste transport in de BigLift kleuren. Het schip gaat containerkranen vervoeren voor een Japanse klant.

Eind 2017 heeft BigLift Shipping de samenwerking met RolDock beëindigd voor het beheer van de MC klasse schepen. Sinds 1 januari zijn de twee MC-schepen van BigLift onderdeel van de BigLift-vloot en varen nu onder de namen BigLift Barentsz en BigLift Baffin.

Door de toevoeging van de twee brede deck carriers aan de BigLift-vloot, zijn de zware transportmogelijkheden van BigLift aanzienlijk gegroeid, wanneer gekeken wordt naar de hantering van moduleomvang, laadvermogen, optimalisatie van verzending en projectefficiëntie.

Na de uitbreiding van de vloot wil Biglift zich verder richten op de ontwikkelingen in de markten voor hernieuwbare energie en LNG. Dit betreft het transport van jackets en de nieuwe generatie monopiles, en ook de grote modules voor substantiële LNG-projecten. BigLift kijkt ook naar de kansen in het olie- en gassegment en bij wereldwijd groeiende havens en nieuwe havenontwikkelingen.