Bijzonder onderzoeksschip Sonne doet Eemshaven aan

  • binnenland

sonne-forschungsschiff-2014

Dit keer geen speciale vrachtboot, jack-up of cruiseschip, maar een heus, spiksplinternieuw onderzoeksschip dat de Eemshaven aandoet. Het onderzoeksschip Sonne – 116 meter lang en 20,6 meter breed – heeft een bemanning van 35 man en ca. 40 passagiers c.q. wetenschappers kunnen mee aan boord. Tevens is er aan dek plaats voor 25 x 20 feet containers. Via Marico, scheepsagent, is dit bijzondere schip in de Eemshaven gekomen.

De Sonne is op de Meyerwerft in Papenburg gebouwd. Maar aanvankelijk had het zusterbedrijf de Neptun Werft in Rostock de opdracht voor bouw binnen gesleept .

Onderzoek klimaatverandering
De Sonne krijgt als werk gebied de diepste gedeelte van de Indische en Grote oceaan waar er onderzoek zal wordt verricht naar de klimaatverandering op de oceaan en naar welke invloeden dit heeft in de diepste gedeelte van de oceaan.
Het schip behoord tot de Duitse overheid. Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMBF). Aangezien het een ‘wetenschapsschip is’, is de Sonne uiteraard uiterst milieu vriendelijk en energie efficiënt. De thuishaven van het schip is Wilhelmshaven.

De Sonne was voor een korte stop in de Eemshaven.

sonne-forschungsschiff-2014in Eemshaven

Meer… Groningen Seaports 

 

Related news

List of related news articles