Binnenvaart zoekt personeel op Navingo Career Event

In samenwerking met Bureau Voorlichting Binnenvaart en Koninklijke BLN-Schuttevaer wordt ook dit jaar weer een Binnenvaart Paviljoen tijdens het Navingo Career Event georganiseerd. Op donderdag 23 mei vindt het Navingo Career Event plaats. Dit jaar in RDM Rotterdam – Onderzeebootloods. De toegang tot het event is gratis via www.NavingoCareerEvent.com.

Binnenvaartpaviljoen Navingo Career Event

Op zoek naar gekwalificeerd personeel

Met 8.300 schepen levert de binnenvaart een essentiële bijdrage aan de Nederlandse economie. Dankzij de binnenvaartvloot horen de havens van Rotterdam en Amsterdam bij de wereldtop. Jaarlijks wordt ruim 365 miljoen ton lading vervoerd. Om dit te kunnen blijven doen en deze bijdrage te kunnen leveren  zijn er nieuwe medewerkers nodig. Deze van oudsher avontuurlijke sector heeft namelijk te maken met een groot personeelstekort.

Een van de redenen waarom partijen als Chemgas Baring, Koole Terminals, Swets Group, Hebo, TOS, Viking Cruises en Veth Propulsion zich presenteren tijdens het Navingo Career Event. Op donderdag 23 mei gaan zij bezoekers informeren en enthousiasmeren voor de binnenvaart en laten zij zien welke carrièremogelijkheden deze sector te bieden heeft.

Een speciaal ingericht binnenvaartpaviljoen

Ook wordt er dit jaar  opnieuw in samenwerking met Bureau Voorlichting Binnenvaart, Koninklijke BLN-Schuttevaer en Navingo Career een binnenvaartpaviljoen ingericht. Een plek ingericht op de beursvloer speciaal voor de binnenvaartsector. “De Nederlandse binnenvaart is een sector om trots op te zijn. Onze ondernemers beschikken over de meest moderne vloot van Europa waarmee jaarlijks maar liefst 1,5 miljoen vrachtwagens van de weg worden gehaald!”, aldus BLN-Schuttevaer die graag de binnenvaart aan de bemanningsleden van de toekomst presenteert. “Binnenvaartondernemingen zijn aantrekkelijke werkgevers. Met aandacht voor ontplooiing en sociale omstandigheden. Werken in de binnenvaart is één groot avontuur, waarin je letterlijk aan het roer van je carrière staat.”

Een zeeman zonder zeebenen

Naast de aanwezigheid van verschillende binnenvaartpartijen en hun toeleveranciers en een binnenvaartpaviljoen is er op het Navingo Career Event nog veel meer te beleven. Tijdens het inhoudelijk programma betreden professionals uit het vak het podium om te vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden en worden er talkshows georganiseerd waar huidige ontwikkelingen en trends worden besproken met experts. Zo wordt tijdens de talkshow ‘Een zeeman zonder zeebenen’ gesproken over autonoom varen en wat dit betekent voor werken in de maritieme sector. Heeft de zeeman van de toekomst nog wel zeebenen nodig? Daarnaast vinden er talkshows plaats over de mogelijkheden van Internet of Things in de maritieme sector, de realiteit van duurzaamheid, heavy lifting en energiewinning op zee.

Netwerken tijdens de afterparty

Het Navingo Career Event wordt afgesloten met een afterparty van 17.00 uur tot 21.00 uur. Voor iedereen toegankelijk en hét moment om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten te netwerken.

Registreren via www.NavingoCareerEvent.com

Dit alles maakt het event de grootste en meest complete carrièrebeurs in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. Afgelopen jaar presenteerden ruim 100 bedrijven zich aan de 3.000 bezoekers.  Bezoekers kunnen zich gratis registeren via www.NavingoCareerEvent.com. Bedrijven die willen aansluiten bij het Binnenvaart Paviljoen kunnen hier de mogelijkheden bekijken of contact opnemen met Bureau Voorlichting Binnenvaart, Koninklijke BLN-Schuttevaer of Navingo BV.