Bluestream NL huurt groot duikvaartuig tot 2012

Het grote duikondersteuningsvaartuig Northern River van de Amerikaanse rederij Trico blijft voorlopig vanuit Den Helder opereren. Duikbedrijf Bluestream NL heeft het vaartuig voor een periode van vijf jaar gehuurd voor het offshore uitvoeren van duikwerkzaamheden ten behoeve van de olie- en gasindustrie en de windenergiesector.

Het duikondersteuningsvaartuig Northern River heeft een lengte van bijna 93 meter en is uitgerust met een 50-tons kraan, een klasse 2 dynamisch positioneringssysteem en accommodatie voor 60 personen. Een ideaal schip voor het uitvoeren van duikwerk en het leggen van kabels offshore. Vorig jaar mei kreeg Bluestream de beschikking over dit vaartuig, dat toen voor een periode van een jaar kon worden gehuurd. Meteen was er volop werk voor het schip, dat in Den Helder werd voorzien van de benodigde duikapparatuur.

Bluestream-directeur Kieran Pieters: “Op zes dagen na zijn wij met het schip het afgelopen jaar in zowel de Nederlandse als Britse sector van de Noordzee continu voor diverse oliemaatschappijen aan het werk geweest. Daarnaast hebben we ook energiekabels gelegd in het offshorewindmolenpark voor de kust van Egmond. De Northern River is een ideaal schip gebleken voor ons werk en wij hebben zoveel vertrouwen in de ontwikkelingen in de olie- en gasindustrie dat we het nu tot mei 2012 hebben durven vastleggen.”

De Northern River, die onder de Noorse vlag vaart, is in 1998 gebouwd en heeft een werkdek van 1000 vierkante meter. Ruim voldoende om alle benodigde duikapparatuur en daarnaast nog een flinke lading materieel te kunnen meenemen. Bluestream voert op dit moment met de Northern River offshore-installatiewerk uit in de Britse sector van de Noordzee.

Bluestream NL bv maakt samen met Bluestream Access bv deel uit van The Bluestream Group, met vestigingen in Den Helder en in het Verenigd Koninkrijk. The Bluestream Group is wereldwijd actief. Naast ervaren duikers beschikt Bluestream NL over een vloot van onderwaterrobots (ROV’s). De kantoororganisatie bestaat uit ongeveer 30 mensen. Gedurende de zomerperiode voeren ruim 125 duikers voor het bedrijf offshore installatie-, constructie-, inspectie- en onderhoudswerk uit.

Bron: Bluestream NL, 19-02-2007;