Bodewes bouwt eerste kotter met elektrische Fly-shoot lieren

Thecla Bodewes Shipyards, TB Shipyards, gaat een Stern Trawler-Flyshooter bouwen voor vissersbedrijf Van Duijn. Het wordt de eerste kotter met elektrische Fly-shoot lieren. Het ontwerp is in samenwerking met de Deense ontwerper Vestværftet gemaakt. De Stern Trawler-Flyshooter krijgt een lengte van 34,5 meter en een breedte van 8,70 meter zodat het schip onder de 400 GT blijft. In het voorjaar van 2018 wordt de kotter opgeleverd. 

Eerste kotter met elektrische Fly-shoot lieren. 
Dit is het eerste schip waarbij de fly-shoot lieren voor de visvangst volledig elektrisch worden aangedreven. De lieren worden geleverd door de Visserij Coöperatie Urk (VCU) in samenwerking met Dromec Rhenen. Door over te stappen op elektrische aandrijving voor de lieren zijn er geen uitgebreide hydrauliek installaties nodig en is er geen gevaar voor olie lekkage in de visverwerkingsruimte.

Minder brandstofverbruik door ontwerp onderwaterschip 
Door de Deense ontwerper Vestværftet is veel aandacht besteed aan de vorm van het onderwaterschip waardoor het schip met weinig brandstofverbruik hoge snelheden kan halen.

Doorbraak in visserijschepen voor TB Shipyards
TB Shipyards is vooral trots op het innovatieve karakter van deze opdracht en zij beschouwen dit als hun doorbraak in de visserijwereld. Deze maand heeft TB Shipyards een kotter casco afgeleverd aan de Firma Luyt in Den Oever voor de Surinaamse rederij Marissa Fisheries.

 

Photo:

Related news

List of related news articles