Bodewes brengt offers voor uitbreiding

  • binnenland

Bodewes, gevestigd in Hasselt (Ov), breidt de afgelopen jaren sterk uit met het kopen van een werf in Meppel, Harlingen en Kampen. Desalniettemin is eigenares Thecla Bodewes genoodzaakt om haar werf in Hasselt op termijn te sluiten zo vertelt ze aan de Stentor.

Waar de voorvaderen van Thecla in de jaren 20 begonnen met scheepsbouw in Hasselt gaat de werf nu binnen afzienbare tijd sluiten. De werf is nog wel rendabel maar met het oog op de toekomst is er uitbreiding nodig op de werf. Door beperkte ruimte is dit niet mogelijk in Hasselt en zal Bodewes de werf moeten afstoten. “Emoties om de poort daar te sluiten? Nee, ik ben daar te nuchter voor.” Vertelt Thecla Bodewes.

Tegen de lage prijzen in Azië valt niet op te knokken volgens Thecla. Wel kunnen ze het wel winnen op het gebied van slimme toepassingen en innovaties. Zo wordt bij Bodewes lichtgewichttankers voor LNG gebouwd waardoor de capaciteit aanzienlijk stijgt.

Ondanks de herstellende markt die veel klappen heeft gehad ziet Bodewes de toekomstig blijmoedig tegemoet. “Scheepsvaart zal er altijd zijn, ook in slechtere tijden.” zo concludeert Thecla.

Meer.. de Stentor

Related news

List of related news articles