Bootveiling organiseert veiling van grachtenboten voor gemeente Amsterdam

Eerste veilinghuis voor boten
Bootveiling is het eerste veilinghuis in Nederland dat zich heeft gespecialiseerd in de organisatie van professionele veilingen voor boten. Bootveiling organiseert openbare veilingen, openbare inschrijvingen en online veilingen voor pleziervaartuigen, woonboten en arken, rijn- en binnenvaart en zeegaande schepen.

Online veiling voor Binnenwaterbeheer Amsterdam
Op dit moment veilt Bootveiling voor Binnenwaterbeheer Amsterdam boten die op last van de gemeente zijn weggesleept door het ontbreken van een geldig en zichtbaar vignet waaruit blijkt dat het binnenhavengeld betaald is. Aangezien de weggesleepte boten niet binnen de gestelde bewaartermijn zijn opgehaald, de sleepkosten en het liggeld voor de bewaarhaven niet zijn voldaan worden deze boten openbaar verkocht. Het gaat hierbij om sloepen, vletten, zeil- en motorboten.

Veiling en kijkdag
De online veiling voor Binnenwaterbeheer Amsterdam loopt af op 26 juni 2007 om 12:00 uur (www.bootveiling.com/veiling). Op 22 juni 2007 organiseert Bootveiling van 10:00 tot 14:00 uur een kijkdag voor deze boten. De boten zijn te bezichtigen in de bewaarhaven van de gemeente Amsterdam.

Bootveiling
Bootveiling is gespecialiseerd in zowel de veiling- als botenbranche en heeft haar krachten gebundeld door samen te werken met een notariskantoor, vendu notarishuis, expertisebureau en advocatenkantoor. Aangezien de opbrengst van een executoriale (openbare) verkoping sterk afhangt van het bereik organiseert Bootveiling voor elke executoriale (openbare) verkoping een (internationale) publiciteitscampagne. Opdrachtgevers van Bootveiling zijn curatoren, belasting- en gerechtsdeurwaarders, banken, bewindvoerders, jachtmakelaardijen, pandhoudsters en overheidsinstanties.

Achtergrondinformatie
De oprichter van Bootveiling b.v. is buitengewoon lid van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS) en in het bezit van een door de Federatie Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders (Federatie TMV) afgegeven bewijs van vakbekwaamheid voor het veilinghouderbedrijf Schepen en Pleziervaartuigen.

Bron: Bootveiling.com, 08-06-2007;