Boskalis aan de slag met onderzeese kabels in Verenigd Koninkrijk

Boskalis Subsea Cables & Flexibles (voorheen VBMS) heeft een raamovereenkomst getekend met Transmission Capital Partners (TCP) voor het onderhoud en reparatie van onderzeese kabels voor een periode van vijf jaar. TCP is de Offshore Transmission Owner (OFTO) en exploiteert en onderhoudt de transmissielinks tussen het Britse onshore-net en de Barrow, Gunfleet Sands, Ormonde, Robin Rigg, Lincs en Westermost Rough offshore windparken. Tekst gaat verder onder de foto.

Kabellegger ‘Ndurance’ van Boskalis. Foto: Boskalis.

Boskalis lanceerde zijn kabel integrity solutions medio 2017 en zette zijn lange en succesvolle trackrecord in reparaties van fast response kabels in de afgelopen 10 jaar voort. Boskalis werkt met hun eigen universele joints, die voor veel verschillende soorten kabels inzetbaar zijn, inclusief alle kabels binnen de portfolio van TCP.

Boskalis is de enige aannemer tot nu toe die deze werkzaamheden heeft uitgevoerd bij offshore windparken die operationeel zijn. Boskalis gaat vanuit de gecertificeerde kabelopslag in de haven van Vlissingen werken, met een directe toegang tot de Noordzee.