Boskalis deelneming Smit Lamnalco ondertekent 10-jarig contract voor verlenen van terminaldiensten

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat aan deelneming Smit Lamnalco een contract voor een periode van 10 jaar met opties tot verlenging is toegekend door Esso Highland (een dochteronderneming van ExxonMobil) voor het verlenen van terminaldiensten op de Papoea-Nieuw-Guinea Liquefied Natural Gas (PNG LNG) exportterminal vlakbij Port Moresby. De totale contractwaarde bedraagt USD 120 miljoen (Boskalis’ aandeel bedraagt USD 60 miljoen) en de dienstverlening zal halverwege 2014 aanvangen.

De PNG LNG exportterminal maakt deel uit van een groter geïntegreerd project ten behoeve van het produceren, verwerken en vloeibaar maken van aardgas dat werd opgestart na de ontdekking van drie grote gasvelden in Papoea-Nieuw-Guinea. Op dit moment wordt zowel de offshore- als de onshore-infrastructuur aangelegd, die naar verwachting in 2014 in gebruik worden genomen. Smit Lamnalco zal sleepdiensten en ondersteunende maritieme diensten verlenen aan LNG schepen op de terminal, waarvoor Smit Lamnalco zal investeren in vier nieuwe 65-ton bollard pull sleepboten.

De ondertekening van dit contract weerspiegelt de kracht van Smit Lamnalco als een toonaangevende leverancier van terminaldiensten en haar succes in het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige diensten tegen concurrerende voorwaarden. Met de ontwikkeling van talrijke grootschalige commodity exportfaciliteiten in Australazie zal Smit Lamnalco haar wereldwijde aanbod van terminaldiensten verder uitbreiden.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de stijgende energieconsumptie, waarvoor Boskalis het wereldwijde transport van olie en aardgas faciliteert middels het leveren van maritieme- en terminaldiensten via Smit Lamnalco.

Meer… Boskalis