Boskalis-dochter Dockwise verwerft contract voor vervoer van twee nieuwe Statoil-platforms

White Marlin die een Cat-J jack-up platform vervoert

Dockwise, een volledige dochtermaatschappij van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis), heeft in januari 2014 diverse contracten verworven met een gezamenlijke waarde van circa USD 65 miljoen. Het grootste contract werd toegekend door Statoil Petroleum AS voor het vervoer van twee zeer grote nieuwe jack-up (boor)platforms. Nog nooit eerder werden zulke grote en zware jack-up platforms per heavy marine transport schip vervoerd.

De twee zogenaamde Cat-J platforms zijn besteld bij een werf in Zuid-Korea en worden naar verwachting tussen de tweede helft van 2016 en de tweede helft van 2017 naar Noorwegen vervoerd. Dockwise zal twee van haar grootste heavy marine transport schepen inzetten: de Blue Marlin en zusterschip de nieuwe White Marlin, die later dit jaar in de vaart komt.

Statoil baseerde haar beslissing om het contract toe te kennen op een aantal criteria, waaronder het vermogen van Dockwise om twee grote, identieke heavy marine transport schepen tegelijkertijd beschikbaar te stellen.

Meer… Boskalis