Boskalis gaat polder en zeewering aanleggen in Singapore

  • binnenland

Boskalis gaat een polder aanleggen in Singapore aan het noordwestelijke uiteinde van Pulau Tekong. Het bedrijf heeft hiervoor een Letter of Award ontvangen van de Housing & Development Board van Singapore. Het project wordt uitgevoerd in een joint venture met Penta Ocean Construction Company en heeft een totale waarde van zo’n 800 miljoen euro.   

Er wordt een 10 kilometer lange zeewering gemaakt door dijkdichtingen en het versterken van de bestaande dijk. Daarnaast is de joint venture verantwoordelijk voor het droogleggen van het gebied en het omvangrijke droog grondverzet dat nodig is om de eerste polder van Singapore te realiseren. In plaats van land aan te winnen door een gebied tot boven zeeniveau op te vullen, wordt het land voor de polder gewonnen door het water af te voeren door middel van pompen en kanalen.

“De gunning van dit omvangrijke project markeert een historisch moment”
Peter Berdowski, CEO Boskalis: “De gunning van dit omvangrijke project markeert een historisch moment. Onze onderneming heeft een rijke geschiedenis op het gebied van de aanleg van dijken en polders in Nederland, en de realisatie van deze eerste polder in Zuidoost-Azië is een belangrijke nieuwe mijlpaal. Boskalis heeft de afgelopen decennia een actieve rol gespeeld bij de landaanwinning in Singapore waardoor de stadstaat heeft kunnen groeien. Het gebruik van polders zorgt echter voor nieuwe groeimogelijkheden. We kijken ernaar uit om met dit project grenzen te verleggen en onze wereldwijd toonaangevende positie op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening te demonstreren.”

Het project in 2022 gereed
De werkzaamheden voor het project gaan de komende maanden van start. De aanleg van de polder gaat zo’n vier jaar in beslag nemen en is naar verwachting in 2022 gereed.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten