Boskalis geselecteerd voor Schots offshore windpark

Boskalis heeft de voorlopige aanbesteding voor werkzaamheden aan het Inch Cape windmolenpark gewonnen. Het gaat om het installeren en transporteren van 72 pre-piled jacket funderingen en 84 inter-array kabels en het transport en de installatie van het offshore-substation. Het contract heeft naar verwachting een waarde van zo’n 200 miljoen euro.

Het Inch Cape offshore windpark wordt in de Noordzee aangelegd, 15 kilometer voor de kust van Angus tussen Aberdeen en Dundee in het oosten van Schotland. Boskalis wil de werkzaamheden, die gepland staan voor 2021 en 2022, zoveel mogelijk met lokale toeleveranciers uit te voeren.

Onder voorbehoud van succesvolle bieding

Toekenning van het contract is onder voorbehoud van een succesvolle bieding van ICOL bij de eerstvolgende Contract for Difference-veiling in het Verenigd Koninkrijk in 2019 en afronding van de financiering in de tweede helft van 2020. Boskalis gaat de komende maanden assisteren bij de verdere engineering en het ontwerp van het project. In deze periode wordt de uiteindelijke omvang van het contract bepaald, inclusief de kosten met betrekking tot het leveren van de funderingen voor de windturbines en de inter-array kabels.

Bokalift 1

Voor het transport en alle installatiewerkzaamheden wil Boskalis het kraanschip Bokalift 1 in gaan zetten. Daarnaast zorgt Boskalis in consortium met NKT voor de levering en installatie van twee exportkabels van elk 85 kilometer die het offshore substation met het vasteland verbinden.