Boskalis haalt 3 grote zeetransporten binnen

Boskalis heeft 3 contracten voor zwaar zeetransport in de wacht gesleept. De contracten zijn toegekend door verschillende opdrachtgevers en hebben een gezamenlijke waarde van zo’n 120 miljoen dollar.

boka-vanguard-2018-fpso-transport foto Boskalis pb 20-11-2019
BOKA Vanguard met fpso-transport in 2018. Foto Boskalis.

Na het transport vorig jaar van een grote zogenoemde box-shaped FPSO (Floating Production, Storage & Offloading unit) heeft Boskalis het contract verworven om een soortgelijke FPSO van China naar Brazilië te transporteren. Met een gewicht van ruim 91.000 ton betekent dit transport opnieuw een nieuw record voor de BOKA Vanguard. Eind dit jaar gaat het transport van start.

De tweede opdracht is het transport van verschillende grote LNG-modules van een productiewerf in China naar Rusland. Het contract zorgt voor bezetting van de twee high-end zware-ladingschepen Blue Marlin en de Black Marlin vanaf het tweede kwartaal van 2021.

En als derde het transport van een FPSO van de productiewerf in China naar de Noordzee in 2021 en het vervoer van twee zogenoemde Floating Production Systems van Singapore naar de Golf van Mexico in de periode 2011-2022. De White Marlin en Blue Marlin zullen deze transporten verzorgen.