Boskalis koopt DSV-schepen voor subsea services

Boskalis heeft twee grote DSV-schepen (Diving Support Vessels) aangeschaft. Het bedrijf wil hiermee haar subsea services versterken. De aanschaf van de schepen past in het begin dit jaar opgestelde Corporate Busnissplan van 2017-2019 van Boskalis. Een belangrijk onderdeel van dit plan is gewijd aan het versterken en uitbreiden van de subsea dienstverlening.

Boskalis heeft met de bondholders van de twee voormalige Harkand schepen overeenstemming bereikt. Boskalis heeft de DSV ‘Atlantis’ gekocht voor circa 60 miljoen dollar en heeft een driejarige bare boat charter afgesloten voor het zusterschip de ‘Da Vinci’ met een eerste optie op eventuele koop. De schepen zijn in 2011 in de vaart genomen, zijn voorzien van twee bells voor saturatieduikwerk tot een diepte van 300 meter en beschikken over een accommodatie voor 120 man.

Het is de bedoeling dat de schepen de positie van Boskalis op het gebied van inspectie, reparatie en onderhoud van onderzeese offshore installaties, pijpleidingen en kabels versterken. Daarnaast wordt het fundament gelegd voor een uitbreiding op het gebied van subsea contracting, installatie en SURF (Subsea Umbilicals, Risers & Flowlines). Hiermee wordt ingezet op een verdere groei in dit segment van de offshore energy markt in de regio’s Noordwest-Europa, Afrika en het Midden-Oosten.