Boskalis koopt meerderheidsbelang in Horizon

  • binnenland

Boskalis heeft een meerderheidsbelang van 62,5 procent verworven in de Horizon groep in de Verenigde Arabische Emiraten. De belangrijkste activiteiten van Horizon zijn Maritiem geofysische survey en geotechnische diensten.

Horizon heeft een vloot van 7 grote survey/geotechnische schepen, waarvan er drie voor langere termijn gecharterd zijn, met daarnaast vijf kleinere surveyschepen, twee jack-up platforms, drie boortorens voor geotechnische diensten en acht ROV’s.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: “Met deze transactie voegen wij een belangrijke strategische positie toe aan onze bestaande marine survey en subsea geotechnische activiteiten. Horizon is een marktleider in het Midden-Oosten en wij gaan ons inzetten om de kwalitatief hoogwaardige diensten die zij aan hun klanten leveren voort te zetten en uit te breiden. Bovendien vormt Horizon met zijn sterke marktpositie in het Midden-Oosten een zeer goede aanvulling op de positie die wij met Gardline hebben in Noordwest-Europa.”

De overige 37,5 procent van de aandelen is in handen van het huidige management. De omzet van de onderneming komt in het boekjaar 2018/2019 naar verwachting boven de 100 miljoen dollar uit. Horizon is in 2004 opgericht en is gevestigd in Sharjah in de VAE. De activiteiten worden voornamelijk uitgevoerd in de Arabische Golf en de Rode Zee voor klanten uiteenlopend van nationale oliemaatschappijen tot gerenommeerde internationale EPCI-aannemers in de olie- en gasindustrie.

Related news

List of related news articles