Boskalis Smit Lamnalco tekent 10-jarig contract in Mozambique

Boskalis maakt vandaag bekend dat een 10-jarig contract met opties tot verlenging door Coral FLNG is toegekend met Smit Lamnalco, voor het verlenen van maritieme diensten aan de eerste Floating Liquefied Natural Gas (FLNG) terminal in Mozambique. Boskalis is voor 50 procent associated company van Smit Lamnalco. Dit is het eerste contract terminaldiensten voor de offshore LNG ontwikkeling in Mozambique. De waarde van het contract is zo’n 200 miljoen dollar en de dienstverlening gaat begin 2022 van start.

Smit Lamnalco gaat drie nieuwbouw-sleepboten inzetten met een trekkracht van 95 ton bollard pull om LNG-schepen te escorteren en te assisteren bij het af- en ontmeren bij de FLNG-faciliteit. Een nieuw offshore support schip wordt ingezet voor ondersteunende logistieke en maritieme diensten.

Coral FLNG is een consortium van ENI, ExxonMobil, CNPC, Kogas, Galp Energia en ENH. De FLNG terminal en ligt circa 80 kilometer uit de kust van Palma Bay en opereert in een waterdiepte van 2.000 meter.