Boskalis tekent partnership voor miljarden-investeringsprogramma met Saudi Aramco

Boskalis heeft met een partner een overeenkomst gesloten met Saudi Aramco als een van de aannemers voor het uitvoeren van het Long-Term Agreement for Offshore Facilities (LTA)-programma.

Boskalis heeft de overeenkomst verworven in consortium met het in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde Lamprell, waarbij Lamprell zich gaat richten op de engineering, inkoop en fabricage van offshore-constructies, zoals topsides en jackets. Boskalis is binnen het consortium verantwoordelijk voor het transport en de installatie van deze constructies en draagt tevens de verantwoordelijkheid voor de specialistische subsea-activiteiten, waaronder survey, baggerwerk en de installatie van pijpleidingen en kabels.

De LTA is onderdeel van een ambitieus offshore investeringsprogramma en omvat contracten voor engineering, inkoop, fabricage, transport en installatie (EPCI) ter ondersteuning van het Offshore Maintain Potential Program, het Oil & Gas Program en andere offshore-uitbreidingen van Saudi Aramco. De investeringen in het kader van de LTA bedragen naar verwachting meer dan 3 miljard dollar per jaar. De LTA heeft een looptijd van zes jaar met een optie tot verlenging met twee keer drie jaar. Geselecteerde bedrijven als Boskalis hebben het recht om zonder prekwalificatie in te schrijven op door Saudi Aramco uit te schrijven tenders, waardoor de benodigde tijd voor het toekennen van projecten aanzienlijk wordt verkort.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: “Deze overeenkomst met Saudi Aramco is een belangrijke mijlpaal voor Boskalis. Als een van de speerpunten in onze strategie hebben wij de afgelopen jaren geïnvesteerd in schepen en mensen om onze capaciteit op het gebied van offshore transport & installatie uit te breiden. De keuze voor Boskalis als partner in het LTA-programma ondersteunt en bevestigt onze strategische visie. We zijn trots op het vertrouwen dat Saudi Aramco in ons stelt en zien uit naar de samenwerking in onze partnership. Het komende jaar zal in het teken staan van tendering en het uitbouwen van de lokale organisatie, ter voorbereiding op het uitvoeren van projecten in de periode daarna. De overeenkomst zal naar verwachting vele honderden miljoenen aan omzet voor Boskalis genereren.”