Boskalis verruilt 20 bemanningsleden voor uitzendkrachten

Boskalis gaat zo’n 20 Nederlandse bemanningsleden van dochteronderneming Fairmount Marine verruilen voor ‘lage lonen landers’, zo meldt Nautilus. De vakbond dreigt naar de rechter te stappen.

Nautilus bestuurder Marcel van Dam: “Boskalis heeft ons laten weten dat tussen nu en medio 2019 de Nederlandse bemanning zal worden vervangen door ‘lage lonen landers’, ingehuurd door het uitzendbureau Anglo Eastern. Echter nut en noodzaak wenst Boskalis ons niet aan te tonen. Ook de bemanningsleden van Fairmount weigert men informatie hierover. Onze leden bij Fairmount hebben de OR gesommeerd de informatie, waarop het advies van de OR is gebaseerd, bekend te maken. Nautilus zal ook werkgever nogmaals verzoeken om inzage in de stukken, die het besluit onderbouwen. Mochten Boskalis en de OR niet over de brug komen, dan sluiten we acties en een gang naar de rechter niet uit. Daarover gaan we binnenkort met onze leden weer in gesprek.”

Medio 2016 kondigde Boskalis als onderdeel van de vlootrationalisatie plannen aan dat de Nederlandse bemanningsleden bij dochteronderneming Fairmount Marine zouden worden omgeruild voor ‘lage lonen landers’. Zij zouden ‘te duur’ zijn. Echter na een aantal acties van Nautilus/FNV Waterbouw voor de poort van het hoofdkantoor van Boskalis en op de Fairmount Glacier in de haven van Aberdeen besloot de directie van Boskalis eind vorig jaar de maatregel tot eind 2017 op te schorten. En tevens om in deze periode te bekijken of de Fairmount activiteiten ‘financieel gezien te verbeteren zouden zijn’.

Inmiddels heeft de Boskalis directie besloten deze reorganisatiemaatregel toch door te gaan voeren. De magere financiële resultaten zouden volgens Boskalis hiertoe aanleiding geven.

 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten