Boskalis versterkt positie met acquisitie en vlootuitbreiding

Baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft vandaag de eerder aangekondigde overname van de baggervloot en -activiteiten van het Nederlandse bedrijf D. Blankevoort International Dredging Company voltooid. Boskalis verwerft hiermee een additioneel team van ruim 80 ervaren medewerkers, alsmede drie sleephopperzuigers van respectievelijk 4.700m³, 3.000m³ en 2.500m³.
Tevens heeft Boskalis heden de tussensectie besteld ten behoeve van de verlenging van de jumbohopper Queen of the Netherlands. Evenals haar zusterschip WD Fairway, dat in 2003 werd verlengd, krijgt zij een inhoud van 35.500 m³, circa 50% meer dan haar huidige omvang. De verlenging zal naar verwachting eind 2007 gereed zijn.
Daarnaast zijn de voorbereidingen van de renovatie van de jumbocutter Phoenix in een vergevorderd stadium, Boskalis verwacht ook deze eind 2007 weer in de vaart te kunnen brengen.
Bovenstaande transacties zijn belangrijke stappen in de strategie van Boskalis, die gericht is op groei door zowel acquisities als vlootuitbreiding.

Bron: Boskalis.com, 31-05-2006;