Bouw Duits windpark biedt kansen voor Nederlandse bedrijven

Begin mei is de bouw gestart van het Duitse windpark Merkur. Het park komt 45 kilometer boven het Duitse Waddeneiland Borkum te liggen, schuin boven Schiermonnikoog en krijgt een capaciteit van 396 MW, voldoende schone energie om ongeveer 500.000 huizen van stroom te voorzien. Er is een investering van 1,6 miljard euro is mee gemoeid. 

GE Renewable Energy is de leverancier van de windmolens voor het park en voert ook het onderhoud uit de komende 15 jaar. DEME gaat 66 Haliade offshore windturbines van 6 MW installeren. De bouw en de operation & maintenance wordt vanuit de Eemshaven georganiseerd de komende jaren. Om dit te doen hebben zij ondersteuning nodig van het lokale bedrijfsleven op het gebied van logistiek, technische reparaties, veiligheid en het opleiden van personeel. Dus volop kansen voor samenwerking en werk voor Nederlandse bedrijven.

Supply Chain Meeting 23 mei
Op 23 mei a.s. organiseert Northern Netherlands Offshore Wind (NNOW) een Supply Chain Meeting op Groningen Airport Eelde. Voor deze gelegenheid is de leverancier van het Merkur windpark, GE Renewable Energy, uitgenodigd als gastspreker. De inleidende presentatie over GE (NL) en het Merkur project wordt gegeven door Ward Gommeren, Managing director WOS Benelux.  Alan Thompson verzorgt  een  presentatie over GE Renewable Energy – Offshore Wind O&M.

Lees ook: Financiering rond voor Merkur-offshore windmolenpark