Bouw megacomplex Airblast van start

Een delegatie van Chinese hoogwaardigheidsbekleders heeft zaterdag 19 maart de eerste schop in de grond gezet voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Airblast Groep in het Alkmaarse business park Boekelermeer. Onder toeziend oog van loco-burgemeester Jan Nagengast van de gemeente Alkmaar, voltrokken mevrouw Yin Yanling (loco-burgemeester van Zouping County), Wang Ruiguo (general manager van Airblast moedermaatschappij Shandong KaiTai), Francis Chua (managing director Airblast Group) en Cees Bekink  (vice-chairman of the KT-Airblast holding compay) de officiële handeling.

Op business park Boekelermeer verrijzen het nieuwe hoofdkantoor en magazijn van Airblast BV en Airblast-Abrasives BV. In een volgende fase wordt er ook nog een productiehal op de locatie gerealiseerd. Deze units waren tot dusver gevestigd in Heerhugowaard op een terrein van 1.500 m2. Op de nieuwe locatie in Alkmaar wordt echter ingezet op een locatie van 11.000 m2 en verwacht men binnen drie jaar door een uitbreiding van werkzaamheden het aantal huidige werknemers te verdubbelen naar 50. Met de nieuwbouw is een investering gemoeid van circa 6-8 miljoen euro.

De uitbreiding naar Boekelermeer is nodig om de nieuwe strategie van Airblast Groep uit te rollen, waarbij de productie wordt opgestart van hoogwaardige branchegerelateerde apparaten die ook in China verkocht worden. De locaties in Alkmaar functioneren hierbij als centraal distributiepunt voor de wereldwijde vestigingen.

Cees Bekink van de Raad van Bestuur van AB-Techno Holding (houdster maatschappij van Airblast B.V) : “Dit gebied is uitgeroepen tot het beste business park van Nederland en daar maken we graag gebruik van. Het is ideaal gelegen langs de levensader van Noord-Holland, de A9. Binnen een half uur ben je zowel bij het kloppende hart van de offshore industrie in de kop van Noord-Holland als bij de hoofdstad met haar logistieke verbindingen via de weg, het water, het spoor en de lucht.”