Bouwmeester aan de leiding bij finale ISAF Wereldbeker

  • binnenland

Na 2 dagen gaat zeilster Marit Bouwmeester in de Laser Radial klasse aan de leiding bij de ISAF Sailing World Cup Finale in Abu Dhabi. De Friese zeilster uit de Delta Lloyd Kernploeg vaart sterk op dit nieuwe evenement dat in zijn tweede jaargang zit. Ook Laserzeiler Nicholas Heiner is van de partij. Heiner staat na twee dagen op een 13e plaats.

Bouwmeester reageert na afloop van haar tweede race als volgt:
“We zeilen hier iedere keer ‘s ochtends op de aflandige ochtendwind. Die is redelijk vlagerig en shifty. Het zeilen gaat eigenlijk heel goed. Ik had gisteren een goede dag, en vandaag een prima eerste race. De tweede race kreeg ik een jurystraf. Ik merk dat de jury hier best wel snel is met straffen geven, dat is wel echt iets om op te letten. Blijkbaar focussen zij op net wat andere dingen. Maar we proberen morgen nog een sterke dag te varen, en de focus ligt uiteraard ook op het WK in Oman.”

Voorbereiding op WK Laser Radial
Bouwmeester gebruikt dit nieuwe evenement om zich voor te bereiden op het Wereldkampioenschap Laser Radial van 20 tot en met 26 november in Mussanah, Oman. Voorafgaand aan de wereldbekerfinale zat Bouwmeester al 12 dagen in Oman om te trainen, samen met coach Jaap Zielhuis. Een groot verschil met Abu Dhabi volgens Bouwmeester: “Oman is een beetje afgelegen, Abu Dhabi is echt heel erg luxe en groot”.

Nicholas Heiner
Voor Nicholas Heiner is dit evenement weer een wedstrijd op hoog niveau. Heiner, de wereldkampioen van 2014, verloor de nationale selectiestrijd voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016 van Rutger van Schaardenburg. Heiner heeft even wat afstand genomen maar is ondertussen weer begonnen met Laser-zeilen op het hoogste niveau. Heiner werkt samen met Van Schaardenburg om elkaar beter te maken. Heiner met als doel een medaille op het WK in 2016 en Van Schaardenburg met als doel een olympische medaille in Rio. Een samenwerking die past bij echte kampioenen.

Resultaten:
Laser Radial = 1. Bouwmeester 3 – 1 – 1 – 8
Laser = 13. Heiner 19 – 10 – 6 – 13

Wereldbekerfinale
De beste 20 zeilers van de vijf speelrondes van de ISAF Wereldbekerwedstrijden zijn uitgenodigd voor de ‘Grand Final’ in Abu Dhabi de: ISAF Sailing World Cup Final. Dit toernooi wordt georganiseerd in 8 olympische zeilklassen. Voor de andere Delta Lloyd Kernploegleden valt dit nieuwe evenement niet goed in hun planning ten opzichte van een piekmoment op de Wereldkampioenschappen.

Meer… Delta Lloyd Kernploeg

Related news

List of related news articles