Bouwmeester overtuigend naar goud bij ISAF Wereldbeker

In het Engelse Weymouth, op de Olympische zeillocatie van 2012, pakt Laser Radial zeilster Marit Bouwmeester vandaag het goud bij de ISAF Wereldbekerwedstrijd. De Friese zeilster uit de Delta Lloyd Kernploeg eindigt in het klassement als eerste met een overtuigende voorsprong van 9 punten op nummer twee Van Acker.

Bouwmeester zeilt haar beste serie ooit
Door een ijzersterk begin met 5 overwinningen en 2 keer een tweede plaats zou een plek bij de eerste acht in de afsluitende medalrace op zondag 14 juni voldoende zijn voor de eindoverwinning. Bouwmeester voldeed ruimschoots aan deze eis met haar vierde plek in de medalrace. Bouwmeester was tevreden met het resultaat deze week: “Het gaat heel goed. Het is heel overtuigend. Qua resultaat is dit mijn beste serie ooit!”

Sterk deelnemersveld
Voor de Belgische Evi van Acker was de ISAF Wereldbeker in Weymouth het tweede evenement op rij, na de Delta Lloyd Regatta eind vorige maand, waar ze als tweede achter Bouwmeester eindigde. Het was sowieso een sterk deelnemersveld, bestaande uit de 40 beste zeilsters van de wereld, waarin Bouwmeester deze week acteerde. Met onder andere de Deense Anne-Marie Rindom, de lokale favoriet Alison Young en de Ierse Annalise Murphy.

Op naar Rio 
Bouwmeester, die al verzekerd is van een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016, wacht nu een lange trainingssessie in Rio in aanloop naar het Olympisch testevent half augustus. Aan het einde van het jaar in november staat voor Bouwmeester ook nog het WK op het programma.

Resultaat ISAF Sailing World Cup Weymouth & Portland

1. Marit Bouwmeester (NED) – 15

2. Evi van Acker (BEL) – 24

3. Anne-Marie Rindom (DEN) – 41