Brand op vissersschip Johanna Maria in Scheveningen

  • binnenland

Johanna Maria (SCH-118)

Scheveningen, 23 juni 2013: vanochtend is rond kwart voor negen een grote brand uitgebroken aan boord van het visserschip Johanna Maria (SCH-118) in de eerste haven van Scheveningen. Het visserschip maakt deel uit van de vloot van rederij Jaczon, onderdeel van Cornelis Vrolijk te IJmuiden. Het schip lag voor onderhoud in de haven.

Over de oorzaak is nog niets bekend. De brandweer, de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM), de Havendienst en de Kustwacht zijn ingeschakeld om de brand te bestrijden.

Bij het ontstaan van de brand zijn twee gewonden gevallen, waarvan één bemanningslid (machinist) en een monteur. Het bemanningslid maakt het inmiddels goed en helpt mee met het bestrijden van de brand. De monteur is opgenomen met brandwonden in het ziekenhuis. Met de monteur wordt nauw contact gehouden. Alle aanwezigen aan boord zijn onmiddellijk geëvacueerd.

Een onderzoek zal worden ingesteld naar de oorzaak van de brand. Zolang de brand nog niet meester is, valt over de schade nog niets te zeggen. Jaczon betreurt de overlast voor de omwonenden en overige bedrijven in de omgeving.

Meer… Cornelis Vrolijk

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten