Bravenes begonnen aan tweede klus vanuit Eemshaven

De Bravenes, het nieuwe Subsea Rock Installation schip van Van Oord is begonnen aan haar tweede klus vanuit de Eemshaven. Het schip heeft in de Beatrixhaven stenen geladen en vertrok maandagavond naar het Duitse windpark Deutsche Bucht. 

Op 21 mei is de Bravenes in Rotterdam gedoopt. Begin juni maakte het schip haar debuut op het Duitse offshore windmarkt Merkur, dat ook vanuit de Eemshaven wordt gebouwd. De Bravenes heeft op de 8 kabelkruisingen van het windpark voor een bescherming gezorgd met rotsen. Inmiddels is de eerste klus geklaard en was de Bravenes in de Eemshaven om met een nieuwe klus te starten.

De Bravenes is een Subsea Rock Installation schip wat betekend dat het stenen kan storten op dieper gelegen gebieden. Het unieke aan de Bravenes is dat het schip middels drie verschillende manieren stenen kan installeren. Daarnaast is het schip uitgerust met een robuust lossysteem wat er aan bijdraagt dat het schip ook zware en grotere stenen kan lossen. Wat een groot voordeel is in de alsmaar groeiende offshore wind markt.