Braziliaanse opdrachten ter waarde van ruim EUR 165 miljoen voor Van Oord

 

Van Oord heeft twee opdrachten gekregen voor baggeractiviteiten in de haven van Suape, Brazilië. De contracten vertegenwoordigen samen een waarde van ruim EUR 165 miljoen. Opdrachtgever is Suape Complexo Industrial Portuario Governador Eraldo Gueiros, de beheerder van de haven en een overheidsinstelling van de staat Pernambuco. De werkzaamheden voor beide projecten zullen eind 2011 van start gaan.

De eerste opdracht betreft het verdiepen van het toegangskanaal naar de industriële haven van Suape. Het project omvat het verwijderen van 5 miljoen m3 grond, waarvan ongeveer 1 miljoen m3 rots, die gedeeltelijk geboord en gesprongen moet worden. Door het verdiepen van het toegangskanaal van -15 m naar -20 m wordt voldaan aan een belangrijke voorwaarde om de geplande groei van de haven te realiseren en de economische ontwikkeling van de staat Pernambuco verder te stimuleren. De werkzaamheden eindigen in september 2013.

Het tweede project omvat het baggeren van een toegangskanaal en een bassin ten behoeve van de nieuw aan te leggen Promar scheepswerf. Het materiaal, ongeveer 6 miljoen m3, wordt gedeeltelijk gebruikt om een nieuw haventerrein aan te leggen. Het overige materiaal wordt op zee gelost. De werkzaamheden duren tot mei 2012.

Van Oord zet op deze projecten een kleine en grote sleephopperzuiger, een boor- en springplatform en een grote cutterzuiger in.

Met deze opdrachten versterkt Van Oord wederom haar positie in Zuid-Amerika. Van Oord is sinds 1985 actief in Brazilië en heeft sinds 1995 met verschillende uitgevoerde projecten bijgedragen aan de ontwikkeling van de haven van Suape.

Meer… Van Oord