Bredenoord nieuwe verhuurvloot voor offshore

Begin 2016 zal er een nieuw assortiment speciaal voor Marine & Offshore gecertificeerde aggregaten beschikbaar komen als onderdeel van de Bredenoord verhuurvloot. De machines zijn ontwikkeld voor offshore gebruik en voldoen aan de IMO Tier II emissievoorschriften en zijn tevens ontworpen om te voldoen aan de IACS, SOLAS en NORSOK vereisten.

Bredenoord, specialist op het gebied van mobiele stroomoplossingen en DBR, een zelfstandige leverancier van offshore aggregaten, ontwikkelen deze verhuurvloot samen. DBR bouwt de machines en Bredenoord, ondersteund door haar jarenlange ervaring op het gebied van verhuur, staat garant voor een snelle installatie door gekwalificeerde specialisten op elke gewenste locatie.

De nieuwe offshore generatoren voldoen volledig aan de hoogwaardige Marine & Offshore vereisten voor het gebruik in ruige omgevingen en onder zware omstandigheden. Zonder enige speciale aanpassingen kunnen de apparaten veilig ingezet worden in de Marine & Offshore, windenergie en de petrochemische industrie. De aggregaten voldoen niet alleen aan de NORSOK, DNV-GL en IMO Tier II vereisten, ze zijn ook gecontaineriseerd volgens de DNV2.7-1 vereisten voor offshore hijswerkzaamheden. Bredenoord zal de nieuwe verhuurvloot presenteren tijdens de Offshore Energy beurs in Amsterdam op 13 en 14 oktober op stand 11.079.

Flexibiliteit in de offshore industrie
In februari 2016 zullen de gecertificeerde Bredenoord Marine & Offshore verhuuraggregaten, welke volledig voldoen aan de IMO Tier II emissie voorschriften, beschikbaar komen. Jaap Fluit, algemeen directeur van Bredenoord: “Wij zijn zeer verheugd dat wij met onze nieuwe vloot de offshore industrie een grotere mate van flexibiliteit kunnen bieden. Het partnership tussen Bredenoord en DBR maakt het mogelijk om snel aan de wensen van onze offshore klanten te kunnen voldoen, 24 uur per dag.” Bredenoord heeft al meer dan 75 jaar ervaring met het leveren van tijdelijke, permanente en mobiele (back-up) energiesystemen. Het bedrijf heeft 5 vestigingen in Europa, waaronder het hoofdkantoor in Apeldoorn en een vestiging in Ridderkerk onder de rook van Rotterdam.

Wereldwijde diensten
DBR is al meer dan 50 jaar een zelfstandige producent van aggregaten tot 4000 kVA voor de offshore-, marine- en baggerindustrie. De eigen DBR testfaciliteiten zorgen voor het gewenste resultaat van de aggregaten. Partnerships met mondiale spelers en een wereldwijde ervaring staan garant voor wereldwijde service in meer dan 100 landen. H.R. Roodenburg, algemeen directeur van DBR BV zegt het als volgt: “Met deze samenwerkingsovereenkomst kunnen wij onze positie in de offshore industrie verstevigen en zelfs betere oplossingen aanbieden. Door de uitwisseling van kennis en ervaring kunnen we vroegtijdig inspelen op de huidige vraag naar verhuuroplossingen in de offshore markt. Dankzij de combinatie van onze technische vaardigheden en Bredenoord’s kennis van tijdelijke installaties, kunnen we oplossingen samenstellen die volledig naar wens zijn van hun klanten.”

Meer… Bredenoord