Broekman Breakbulk neemt Offshore & Heavy Lift in gebruik

Het volledig vernieuwde Offshore & Heavy Lift Centre op de Broekman Breakbulk Terminal aan de Waalhaven in Rotterdam is vandaag officieel in gebruik genomen. Naast een forse renovatie is het Centre op het voormalige RDM-terrein uitgebreid tot 16.000 vierkante meter vloeroppervlak. Broekman heeft nu de beschikking over vier gemoderniseerde hoge hallen voorzien van bovenloopkranen met een hijsvermogen van 75 tot 700 ton. De opknapbeurt van het Centre is in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam tot stand gekomen.

Naast opslagfaciliteiten bieden de vier hallen ook de mogelijkheid tot het assembleren, modificeren en verpakken van alle typen zware en complexe lading. “De energie- en offshore industrie vraagt steeds meer om assemblageruimte direct bij het water”, aldus Raymond Riemen, CEO van Broekman Logistics. “Dit voorkomt dat lading nogmaals verscheept moet worden naar de fabriek, wat weer kosten bespaart.”

Gezamenlijke investering
De opknapbeurt van het Centre is in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam tot stand gekomen. “Binnen breakbulk zijn heavy lift en project cargo onze speerpunten. De mogelijkheden daarvoor in de Rotterdamse haven krijgen een boost dankzij dit Centre van Broekman”, aldus Emile Hoogsteden, director Containers, Breakbulk and Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam. “Zeker in de offshore zien we op deze gebieden goede kansen voor de toekomst.” Het Havenbedrijf Rotterdam investeerde ruim 15 miljoen euro in dit project.

Deep sea kade
Bij het Offshore & Heavy Lift Centre beschikt Broekman ook over een moderne deep sea kade. Deze is speciaal ontworpen voor alle typen zware en complexe lading. Met een lengte van 300 meter en een diepgang van 10,5 meter kunnen ladingstukken tot 1.800 ton worden behandeld. De kade heeft een buiten opslagcapaciteit van 10.000 vierkante meter en een loods met een opslagcapaciteit van 4.000 vierkante meter.

Meer… Broekman Logistisc