Broekman Logistics biedt oplossing voor abandoned cargo

  • binnenland

Broekman Logistics heeft in samenwerking met Van Scherpenzeel een waardevolle oplossing voor containerlading die op een terminal blijft staan. Het gaat om lading die het land niet in mag en niet terug naar de eigenaar kan. In plaats van een kostbare reis naar de verbrandingsoven regelen wij het gehele logistieke traject en zorgen voor vertrouwelijke vernietiging met herwinning van zoveel mogelijk nieuwe grondstoffen.

Gesloten betrouwbare keten
De samenwerking tussen Broekman Logistics en Van Scherpenzeel staat garant voor een volledig gesloten keten. Goederen komen niet via een achterdeur alsnog de markt op. Broekman Logistics heeft van de Douane de status Authorised Economic Operator (AEO). Dit betekent dat zij opereert conform strenge regels. Daarnaast  heeft zij goedkeuring van de Douane voor het aanbieden van een waardevolle oplossing voor abandoned cargo (afgewezen lading). Het vervoer van lading van de terminal naar de verwerkingsinstallatie van Van Scherpenzeel gebeurt altijd rechtstreeks, zonder stops onderweg. De terreinen en faciliteiten van Van Scherpenzeel worden streng beveiligd en medewerkers zijn vooraf gescreend. Alle activiteiten gebeuren conform de hoogste normen voor vertrouwelijke vernietiging (CA + NAID). Het recyclingproces is OPK, ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

Vernietigen is creëren
Het herwinnen van zoveel mogelijk grondstoffen staat centraal. Ieder product heeft waarde. Zelfs bijvoorbeeld een container met bedorven fruit. In een vergistingsinstallatie is hiervan milieuvriendelijk biogas van te maken. Zo zijn er legio voorbeelden.

Vernietiging gebeurt altijd 100% veilig en vertrouwelijk. Het eindresultaat is in alle gevallen volledig onherkenbaar, maar wél waardevol! Herwonnen grondstoffen vinden hun weg naar een veelheid van industrieën door heel Europa.

Partnership van logistiek en duurzaamheid
Broekman Logistics en Van Scherpenzeel verenigen de sterkten van logistiek en duurzaamheid. Complete ontzorging, met een lagere ecologische voetafdruk, tegen minder kosten. Een waardevolle oplossing voor afgewezen lading.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten