Buigspecialist Kersten Europe installeert zware plasma/autogene snijmachine

KerstenEurope

Met de recente investering in een extra zware state-of-the-art plaatbuigmachine bleek de bestaande snijcapaciteit van Kersten Europe niet toereikend. Om hier op in te spelen is geïnvesteerd in een nieuwe plasma-autogeen snijportaal.

Begin 2012 heeft Kersten Europe de 2400T PowerPress aangeschaft. Deze zware pers is in staat dikwandig plaatstaal tot 150 mm te buigen met een nauwkeurigheid van 0,01 mm. Met name voor de Offshore en Renewable Energy sector wordt de PowerPress ingezet voor het buigen van zware conussen en schalen.

Met de komst van het nieuwe snijportaal kan Kersten Europe naast het buigen en samenstellen van conussen en cylinders, ook uitslagen van dikwandige ferro en non-ferro platen snijden. In maart is de snijmachine operationeel.

Extra snijcapaciteit – plasma en autogeen
Het snijportaal met integraal afzuigsysteem wordt voorzien van een plasmabranderkop en een geavanceerde autogeen brandaggregaat. Met plasma kunnen complexe 3-D contouren worden gesneden uit platen tot 40mm dik. Het autogeen brandaggregaat heeft een Infinitely Rotating Three-burner-unit met een 3D bevelkop voor het snijden van max. 120 mm dikke C-stalen platen (82mm onder 45 graden).

De snijmachine heeft een maximale snijbreedte van 4,5 meter en een bedlengte van 16 meter.

Extra hijscapaciteit
Naast het nieuwe snijportaal is geïnvesteerd in twee 20 tons kranen waarmee het gezamenlijke hijsvermogen wordt uitgebreid tot 60 ton. Ook op het buitenterrein wordt het hijsvermogen uitgebreid naar 20 ton.

One-stop-shop
Met deze investering levert Kersten Europe nog meer toegevoegde waarde aan haar kernactiviteit, het buigen van profielen en platen. Door een combinatie van diverse, elkaar aanvullende technologieën onder één dak is Kersten Europe uw partner voor compleet samengestelde en gelaste gebogen constructies. Dit resulteert in kortere levertijden en een significante vermindering van de logistieke kosten.

Meer… Kersten Europe , Renewable Energy