Bureau Veritas keurt Ocean Thermal Energy Converter goed

Internationaal classificatiebureau Bureau Veritas heeft het eerste Approval in Principle voor een Ocean Thermal Energy Converter (OTEC) afgegeven. De goedkeuring geldt voor een 1MW installatie ontwikkeld door Korea Research Institute of Ships and Ocean Engineering (KRISO). De installatie wordt gebouwd om vervolgens te worden geïnstalleerd voor de kust van Zuid-Tarawa, Republiek van Kiribati, in de Stille Oceaan.

Ocean Thermal Conversion (OTEC) is een duurzame manier om elektriciteit te produceren uit het verschil in temperatuur tussen diep koud zeewater en het warme oppervlakte zeewater.

De 1MW OTEC installatie van KRISO is de eerste stap om een 100MW systeem te kunnen bouwen. Het bestaat uit een achthoekig 6.700 ton vier dek drijvend platform met een doorsnede van 35 meter, zes kilometer uit de kust bij een waterdiepte van 1.300 meter. Een buis van 1.000 meter en 1,2 diameter wordt gebruikt om koelwater uit de diepte in de installatie op het platform te pompen.

Voor Bureau Veritas impliceert Approval in Principle dat het ontwerp mogelijk en haalbaar is en geen technologische ‘show-stoppers’ bevat.

Meer… Bureau Veritas