C-Job Naval Architects bestaat 10 jaar

C-Job Naval Architects bestaat deze maand 10 jaar. Het bedrijf begon als een bureau en is nu uitgegroeid tot gerespecteerd bedrijf. Met verschillende projecten en het groeiende aantal disciplines kijkt directeur Basjan Faber terug op de belangrijkste momenten van de afgelopen 10 jaar.  

Basjan Faber: “Wat de schepen betreft, zijn er talrijke mijlpalen geweest. De St. Pierre, een Trailing Suction Hopper Dredger, dat was waarschijnlijk het eerste schip waar we het concept, de basis en het gedetailleerd ontwerp voor gemaakt hebben. Een ander gedenkwaardig project was het vrachtschip Atlantic Dawn. We zijn erg trots dat wij aan het initiële concept en basisontwerpen voor de Texelstroom hebben gewerkt en de CNG-Electric passagiers veerboot die de 2017 Shippax Ferry Award heeft gewonnen. En natuurlijk ook de dredgers die we voor DEME en Van Oord hebben ontworpen, dat zijn ook significante schepen.”

Het C-Job team is uitgegroeid tot ruim 75 medewerkers, werkzaam in drie locaties in Nederland; Joure, Rotterdam en het hoofdkantoor is in Hoofddorp.

De komende 10 jaar
De groei bij C-Job Naval Architects moet door “kennis worden aangedreven”, aldus Faber. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf de investeringen in R&D uitgebreid op onderwerpen als inoovatieve processen, Big Data en duurzaamheid.