Campagne Zeebenen gezocht is vernieuwd

De campagne Zeebenen gezocht is vernieuwd met een nieuwe brochure en website. Zeebenen gezocht stimuleert de instroom van jongeren in het nautisch onderwijs. Deze campagne is een aantal jaar geleden van start gegaan en nu was het tijd voor vernieuwing van de communicatiemiddelen.

Carrièrebeurzen
De nieuwe brochure wordt op carrièrebeurzen uitgedeeld aan jongeren die de keuze gaan maken voor een vervolgopleiding. In deze brochure staat alle informatie over de werkzaamheden op zee en de opleidingsmogelijkheden.

Doelgroep
De website zeebenengezocht.nl heeft nu voor elke doelgroep een heldere indeling met informatie op maat. Ook zijn hier nieuwe beroepenfilmpjes te bekijken. Een kapitein, stuurman, werktuigkunde en stagiaire vertellen wat het zeevarende beroep zo interessant maakt.

Kort meevaren
Eerder dit jaar is bekend geworden dat de kennismakingsstages zeescheepvaart de komende drie jaar plaats blijven vinden. In 2015 starten voor jongeren weer nieuwe vaartochten met de Eendracht en Oosterschelde en zijn er ook mogelijkheden om mee te varen op een koopvaardijschip.

Via Zeebenengezocht kunnen jongeren zich aanmelden voor het kort meevaren. Scholieren van 14 en 15 jaar die voor hun profielkeuze staan kunnen meevaren op een zeilschip. Jongeren vanaf 16 jaar die mogelijk interesse hebben voor de zeevaartschool kunnen één of twee weken meevaren op een koopvaardijschip in Europa.

Meer… Zeebenen gezocht