EUROPORT 2019:
SPECIAL SHIPS, SMART SOLUTIONS

Van 5 t/m 8 november vindt met 27.000 professionele bezoekers en 1.000 exposanten Europort plaats. De toonaangevende beurs voor ‘special purpose’ schepen, die om het jaar wordt georganiseerd in Ahoy Rotterdam. Europort is de ontmoetingsplaats voor de maritieme industrie en focust zich op gespecialiseerde schepen en slimme oplossingen voor de toekomst. Speciaal voor de maritieme professional van de nieuwe generatie is er een #YoungEuroport-programma.

VOORTDURENDE EVOLUTIE

Europort richt zich op ‘special purpose’ schepen. Het beursprogramma omvat de sectoren marine, zeevaart, offshore specials, binnenvaart, dredging, visserij, cruise & ferries, workboats en superjachten. Het overkoepelende thema van dit jaar is ‘Special Ships, Smart Solutions’ en staat voor de voortdurende evolutie van slimme technologie die de toekomst van de scheepvaart en scheepsbouw zal hervormen. De maritieme sector is namelijk voortdurend in beweging en streeft naar meer innovatie, een belangrijke motor voor succes. De ontwikkelingen van revolutionaire technologieën gaat de toekomst van scheepvaart en scheepsbouw veranderen. Dit komt dan ook uitgebreid aan bod op zowel de beursvloer als in het kennisprogramma.


SMART PEOPLE

Ook het belang van hooggeschoolde en slimme arbeidskrachten staat centraal. Het succes, het concurrentievermogen en de mogelijkheid om te innoveren zijn afhankelijk van een groot en breed personeelsbestand dat in staat is om innovaties te ontwikkelen en te werken in een markt met verhoogde complexiteit en nieuwe zakelijke gebieden. Jong talent betrekken, nieuwe inzichten delen en investeren in de expertise van mensen die de veranderende bedrijfsbehoeften weerspiegelen, is cruciaal. Tot slot speelt slim zakendoen en succesvolle businessmodellen een belangrijke rol op Europort.


#YOUNGEUROPORT

Speciaal voor de nieuwe generatie van maritieme professionals biedt Europort het programma #YoungEuroport aan. Een programma met vele activiteiten en mogelijkheden om kennis te delen, in contact te komen met marktleiders en te netwerken met maritieme professionals uit de hele wereld.


WAT KUN JE ALLEMAAL VERWACHTEN?

KENNIS EN ERVARING DELEN

Dit jaar vinden er weer verschillende Masterclasses plaats. Professionals en experts uit het vakgebied delen hun kennis en ervaringen, waardoor je als bezoeker een beeld krijgt van de laatste en wellicht toekomstige technologische ontwikkelingen. Oftewel een efficiënte en inspirerende manier om kennis op toe doen. Ontdek de verschillende Masterclasses. Registreren kan via de website van Europort.


Masterclass: ‘Naval innovations as source of inspiration’

Datum: Dinsdag 5 november

Tijdstip: 14:00 - 17:30 (incl. netwerk receptie)

Experts delen hun visie op innovatie in de marine sector. Hoe innoveren bedrijven voor de marine? Wat zijn de laatste ontwikkelingen? En hoe inspireren innovaties uit het marine domein, de commerciële scheepvaart en scheepsbouw?


Masterclass: ‘Maritime solutions for offshore renewable energy’

Datum: Woensdag 6 november

Tijd: 10:00 - 13:30 uur (incl. netwerklunch)

Koplopers op het vlak van offshore hernieuwbare energie presenteren de nieuwste oplossingen en delen hun visie op de toekomst van offshore energie. Wat zijn de business kansen voor bedrijven die vandaag opereren in de traditionele olie & gas markt? En welke technische innovaties zorgen ervoor dat de kosten dalen en het rendement toeneemt?Masterclass: ‘Optimizing efficiency of short sea operations’

Datum: Donderdag 7 november

Tijd: 10:00 - 13:30 uur (incl. netwerklunch)

Short sea experts presenteren de toekomst van short sea operations. Welke innovaties zijn nodig om het rendement van short sea operations te optimaliseren? En welke rol kan digitalisering spelen in dit proces?


Masterclass: ‘Reducing the carbon footprint of ferries and cruise ships’

Datum: Vrijdag 8 november

Tijd: 10:00 - 13:30 uur (incl. netwerklunch)

Experts uit de cruise en ferry markt delen hun perspectief over het belang van duurzaamheid om als sector te kunnen groeien. Waarom is de ecologische voetafdruk van belang voor scheepseigenaren? En welke oplossingen zijn er in termen van voortstuwing, energiemanagement en route optimalisering die een bijdrage kunnen leveren in het verkleinen van die voetafdruk?JOB ROUTE

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Verschillende bedrijven op Europort zijn op zoek naar nieuwe collega’s. Op de plattegrond op pagina 18 en 19 zijn deze stands oranje gekleurd, dus vergeet je curriculum vitae niet mee te nemen en loop met behulp van de plattegrond de job route. Benieuwd waar verder de carrièremogelijkheden liggen in deze sector? Of hoe jij je volgende stap in je carrière kunt maken? Bij de stand van Navingo BV (4104) kan je terecht voor al je vragen omtrent carrière en kan je via de MaritiemeVacaturebank.nl direct de openstaande vacatures bekijken en hierop reageren. Vergeet niet direct een exemplaar van de Navingo Career Guide mee te nemen.

‘THE FUTURE GENERATION OF SHIPPING’ SEMINAR

YoungShip en Jong Havenvereniging organiseren tijdens de laatste dag van Europort gezamenlijk het event ‘The future generation of shipping’, waar de toekomst van de scheepvaart centraal staat. Wat gaat een voorspoedige reis verzekeren, het schip zelf of het vakkundig varen? Verschillende belangrijke spelers op maritiem gebied gaan dieper in op deze vraag. Daarnaast wordt er ook een soft-skill sessie georganiseerd waarin deelnemers aan de slag gaan met leiderschapskwaliteiten, die handig kunnen zijn in de toekomst. Het seminar wordt afgesloten met een informele (netwerk) borrel.


Datum: Vrijdag 8 november

Tijd: 13:30 – 16:30 uur (16:30 start borrel)