DE SECTOR IN DE SCHIJNWERPERS

In de eerste week van november staat de hele maritieme sector in de schijnwerpers. Van 2 t/m 9 november is het namelijk Maritime Week. Dé week om te laten zien hoe interessant en innovatief deze sector is, en dat de maritieme sector een zee aan carrièremogelijkheden biedt.


Een plek waar maritieme innovaties een podium krijgen, is Europort. Het overkoepelende thema van dit jaar is ‘Special Ships, Smart Solutions’ en staat voor de voortdurende evolutie van slimme technologie die de toekomst van de scheepvaart en scheepsbouw zal hervormen. Speciaal voor de nieuwe generatie is er het #YoungEuroport-programma. Ook Navingo Career is aanwezig op Europort (stand 4104). Hier kun je terecht met al je vragen over carrière en ontdek je de nieuwste vacatures. Pak direct een exemplaar van de Navingo Career Guide mee. Op pagina 17 lees je wat je verder allemaal kunt verwachten tijdens Europort.


Daarnaast vind je op pagina 18 en 19 de plattegrond van Europort met bijhorende Job Route. Ontdek welke maritieme bedrijven vacatures open hebben staan en loop de Job Route over de beursvloer.

Daarnaast deelt zelfstandige beroepsduiker Jan Verkooijen zijn ervaring als zelfstandige, spreken we met Design Engineer Tiemen Hartmans over zijn werkzaamheden bij KenzFigee en komen drie maritieme clusters aan het woord. Tot slot ben je na het lezen van deze editie weer helemaal op de hoogte van het laatste nieuws en openstaande vacatures.


Veel leesplezier en tot op Europort!