EEN GOED IDEE!

“Hoe worden bedrijven millenial proof?” Dit was de vraag waar young professionals antwoord op konden geven op de Young Professional Hub tijdens de Offshore Energy Exhibition & Conference in oktober afgelopen jaar. Irene Bennett van Port of Rotterdam kwam als beste uit de bus met haar idee. Wij gingen met haar in gesprek.

MILLENIALS AANTREKKEN, BENUTTEN EN BEHOUDEN

“Mijn idee is eigenlijk gebaseerd op mijn gedachten dat ik denk dat verwachtingen van millenials niet geheel aansluiten bij de dagelijkse praktijk”, begint Irene Bennet, Commercieel Medewerker Breakbulk bij Port of Rotterdam, te vertellen. “Millenials zijn vaak idealisten die de lat erg hoog leggen voor zichzelf. Dus als een bedrijf traditioneel of geroutineerd te werk gaat en het wil millenials aantrekken, benutten en behouden, is het belangrijk dat een bedrijf niet bang is om risico’s te lopen. Een niet risico averse mindset.”


VAN ELKAAR LEREN

Volgens Irene is er bij het havenbedrijf een goede balans tussen het aantrekken en behouden van millenials. “Millenials krijgen hier veel kansen tot zelfontwikkeling. Dus ze zijn zeker goed op weg en dat zorgt er ook voor dat het havenbedrijf innovatief en competitief is en blijft.” Irene gaat verder: “Het is belangrijk dat we samenwerken, naar elkaar luisteren en communiceren. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat je van elkaar kunt leren. Waar is het vroeger misgegaan en waar liepen we tegen aan? Stel hier open vragen over aan collega’s.” Daar moet volgens Irene ruimt voor geboden worden. “Op deze manier profiteer je en haal je het meeste uit innovatieve ideeën.”

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

"HET IS BELANGRIJK DAT WE SAMENWERKERN, NAAR ELKAAR LUISTEREN EN COMMUNICEREN"

TRAINING GEWONNEN

Irene ‘gooide’ haar idee in de zogenaamde Well of Fortune, de digitale wensput op de Young Professional Hub tijdens Offshore Energy Exhibition & Conference afgelopen oktober en kwam uiteindelijk als winnaar naar voren. Als prijs krijgt zij een training voor haarzelf en een van de teams binnen Port of Rotterdam van training en consulting Krauthammer. Samen met Krauthammer worden twee workshops georganiseerd waarin de diveriteitscommissies en trainers van het havenbedrijf samengebracht worden met young professionals. “We willen meer richting geven aan de diversiteitsprogramma’s binnen het havenbedrijf”, vertelt Irene.INNOVATIEVE PLANNEN EN IDEEËN

Hoe wordt dit aangepakt, vragen wij Dorinda Dekker, Advisor Open Programmes bij Krauthammer. “Wij zullen ons gaan bezighouden met een groep mensen die het thema diversiteit beheert. Bij diversiteit kan je denken aan jong en oud, man en vrouw en diverse culturen en achtergronden”, legt Dorinda uit. “We gaan kijken hoe er optimaal samengewerkt kan worden tussen de commissies, trainers en young professionals om tot innovatieve ideeën en plannen te komen.”


Ook op het Navingo Career Event zal de digitale wensput “Well of Fortune” te vinden zijn. Hier kunnen young professionals hun ideeën kwijt over thema’s als duurzaamheid, de toekomst van de sector en wat zij verwachten van hun manager.