BELEEF DE SECTOR


Met de nieuwe locatie van het Navingo Career Event bevinden we ons in de innovatiehub van het Rotterdamse havengebied; dé perfecte plek om de bedrijvigheid van deze bijzondere industrie te beleven! Je kunt op verschillende manieren kennismaken met de maritieme, offshore en energie sector. Laat je inspireren door toonaangevende innovaties, wereldwijde ambitie en gedurfd vakmanschap

OUTDOOR AREA

Buiten op de kade voor de Onderzeebootloods bevindt zich de Outdoor Area, waar diverse partners je laten kennismaken met hun bijzondere projecten. Kom naar de Outdoor Area en ontdek of jij een sleepboot op positie kan houden. MARIN daagt je graag uit voor een bijzonder partijtje ‘touwtrekken’. Dan vertellen ze je meteen wat MARIN zo’n leuk en interessant bedrijf maakt.


Daarnaast presenteren diverse studententeams als Team Delft Challenge, TU Delft Solar Boat Team en WASUB hun boten. Geen last van hoogtevrees? Bestorm dan de klimwand van #TalentForEnergy. Tot slot ontdek en beleef je de wereld van Van Oord bij de levende photobooth en krijg je natuurlijk een geprinte foto mee.


TOUR

Op de rest van het RDM-terrein en op de Nieuwe Maas staat het niet stil tijdens het Navingo Career Event;

er worden gedurende de dag diverse rondleidingen en vaartochten in de directe omgeving van het event georganiseerd.

GA MEE MET RONDLEIDINGEN EN VAARTOCHTEN IN DE DIRECTE OMGEVING

AMPELMANN OPERATIONS

Ampelmann opent de deuren van haar productiefaciliteit in de Onderzeebootloods in Rotterdam. Tijdens The Ampelmann Experience zijn alle bezoekers van het Navingo Career Event van harte uitgenodigd om meer te horen over Ampelmann als dienstverlener én werkgever en bekijk de Ampelmann systemen van dichtbij. Verschillende Ampelmanners kun je spreken over hun baan als bijvoorbeeld Motion Control Engineer, Structural Engineer, Operator of Operations Engineer. Er valt zelfs een spannende offshore prijs te winnen. Laat je verrassen door wat Ampelmann jou te bieden heeft.


Aanmelden: Meld je bij de stand van Ampelmann (stand 138) of bij mascotte Ampie in de Outdoor Area en ga mee met dit bijzondere werkplaatsbezoek!


NEDERLANDS LOODSWEZEN

Ervaren registerloodsen zorgen ervoor dat zeeschepen de havens zo veilig en efficiënt mogelijk in- en uitvaren. In Nederland en in de Vlaamse havens aan de Schelde. Dag en nacht. Door weer en wind. Ondersteund door goed getrainde medewerkers met hun vaartuigen. Ben jij geïnteresseerd in een baan bij het Loodswezen en

wil jij meevaren met een tender tijdens het Navingo Career Event? Kom dan langs in de stand van het Loodswezen. De vaartochten duren 30 minuten en vinden plaats om:


11:00 uur

12:00 uur

14:00 uur

15:00 uur


Aanmelden: Meld je aan voor een van deze vaartochten bij stand 228 van het Nederlands Loodswezen.INNOVATION DOCK

Ga mee met een korte rondleiding door het kloppend hart van RDM: Innovation Dock. Innovation Dock is gevestigd in de oude machinefabriek van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij op nog geen 20 stappen vanaf het Navingo Career Event. In de hal wordt je meegenomen langs een breed scala van snel groeiende startups die allen op hun eigen manier met innovatie in de maakindustrie bezig zijn. Door onderlinge samenwerking, maar ook samenwerking met de onder hetzelfde dak gevestigde onderwijsinstellingen zullen deze bedrijven mede vorm geven aan de haven van de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die

Scheepsschroeven 3d printen of met robots gebouwen neerzetten. De rondeidingen duren 30 minuten en starten om:


11:30 uur

13:30 uur

14:30 uur


Aanmelden: Wil jij een kijkje nemen in deze unieke innovatiehub? Meld je dan tijdig bij de balie van de Navingo Career Hub om je aan te melden, want vol = vol!


DAMEN SHIPYARDS

Bij Damen is geen uitdaging te groot voor Project Managers! Op nog geen half uur varen van de RDM Rotterdam – Onderzeebootloods ligt de reparatiewerf van Damen. Benieuwd of dit werk bij je past? Maak dan kans op een vaartocht tijdens het Navingo Career Event naar deze werf en krijg een rondleiding. De vertrektijden zijn:

11:15 uur

13:15 uur

14:15 uur


Aanmelden: Meld je aan bij stand 253 van Damen en maak kans op deze vaartocht.


Wist je dat ze bij Damen ook een grote service afdeling hebben? Bezoek de outdoor stand van Damen op de Outdoor Area om hier meer over te horen en neem direct een kijkje in de 360 control training center.