VOORBEREIDING IS HET
HALVE WERK!

Benieuwd hoe jij het meeste uit je bezoek aan het Navingo Career Event kunt halen? Wij geven je tien tips hoe jij je goed kunt voorbereiden, zodat jij alles uit deze dag kan halen wat er in zit. En wellicht met een nieuwe baan thuis komt.

1. NIEMAND IN DE RIJ, IEDEREEN BLIJ

Registreer je vooraf alvast voor het Navingo Career Event. Zo kan jij makkelijk en snel naar binnen. Je hoeft je e-ticket niet uit te printen. Houd je mobiel met je ticket in de aanslag.

2. ONTDEK DE BEDRIJVEN

Bekijk via www.NavingoCareerEvent.com de partnerlijst om te zien welke werkgevers er allemaal aanwezig zijn op 23 mei. Bedenk met wie jij wel een gesprek aan zou willen gaan en wat je deze bedrijven zou willen vragen. Bekijk tot slot de plattegrond waar deze bedrijven zich vinden.

3. VACATURES CHECKEN

Nu je weet welke bedrijven er aanwezig zijn tijdens het Navingo Career Event kan je alvast bekijken welke vacatures deze bedrijven open hebben staan. Ga naar www.MaritiemeVacaturebank.nl en ontdek welke functies er open staan en naar wie zij op zoek zijn.

4. VELE WEGEN LEIDEN NAAR HET NAVINGO CAREER EVENT

Kijk vooraf hoe jij makkelijkst bij de RDM Rotterdam – Onderzeebootloods komt. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is de Onderzeebootloods goed bereikbaar. Daarnaast stellen we busvervoer beschikbaar voor groepen studenten en vanaf Rotterdam Centraal. Voor de ultieme maritieme beleving neem je uiteraard de Waterbus! Je kunt gewoon meevaren met je ov-chipkaart, wel zo makkelijk.

5. NEEM JE CV MEE

Dit kan zowel digitaal als geprint. Niet alleen handig om achter te laten bij de bedrijven die je hebt gesproken, maar je kan ook dit jaar weer je cv laten checken op de Navingo Career Hub. Wist je dat je hier ook je LinkedIn profiel kan laten checken? Bedrijven maken steeds vaker gebruik van LinkedIn. Geen geschikte LinkedIn foto? Laat er eentje maken op de beursvloer bij stand 103 van Qompas.

6. EEN EERSTE INDRUK

Een eerste indruk maak je maar één keer, zorg dus dat die positief is! Zorg dat je er verzorgd uit ziet, neem een positieve en open houding aan en lach.

7. TOUR OVER DE BEURSVLOER

Ben jij nog niet helemaal bekend met deze sector? Geen probleem! Loop dan mee met een van de eventtours die worden georganiseerd. Een enthousiaste gids neemt je mee over de beursvloer en adviseert je over voor jou interessante onderdelen om aan deel te nemen of te bezoeken op de beursvloer.

8. UITGEBREID PROGRAMMA

Naast het ontmoeten van de bedrijven is er tijdens deze dag nog veel meer te zien, te doen en te ontdekken. Op The Stage vertellen professionals over hun dagelijkse werkzaamheden, bij Community Square gaan experts met elkaar en het publiek in gesprek over de thema’s van nu en morgen, kan je bij de Navingo Career Hub terecht voor al je vragen over carrière, kun je deelnemen aan verschillende skill-sessies en kun je verschillende experiences beleven in en rondom de Outdoor Area. Bekijk alvast het blokkenschema.

9. ETEN EN DRINKEN

Uiteraard is er lekker eten en drinken verkrijgbaar tijdens het event. In de Onderzeebootloods zijn verschillende plekken waar je iets te eten of te drinken kan halen. Je krijgt in ieder geval een bidon van MAN Energy Solutions, die je bij het watertappunt op de beursvloer kunt vullen. Goed om te weten: het Navingo Career Event is cashless. Vergeet dus niet je pinpas en/of creditcard mee te nemen.

10. AFTERPARTY

Dat er steeds meer klimaatbanen komen merkt ook Navingo Career. “Veel bedrijven die zich bezighouden met de energieinfrastructuur offshore en de installatie en levering van materiaal die bijdragen aan de energietransitie zijn op zoek naar personeel”, vertelt Anne Visser, Business Unit Manager bij Navingo Career. “Bedrijven als TenneT, Van Oord, Jan De Nul, Smulders en vele anderen presenteren daarom hun vacatures tijdens het Navingo Career Event op 23 mei in de RDM Rotterdam - Onderzeebootloods. “Om de klimaatdoelstellingen met elkaar te behalen, heeft de sector goed opgeleid personeel nodig. Waarbij we een sterke behoefte zien aan een technische achtergrond.”