AND THE WINNER IS...

GENOMINEERDEN
VOOR DE YOUNG ENGINEER AWARD


“Het niveau van het aanwezige talent in deze industrie is van zeer hoog niveau”, aldus de juryleden van de Offshore Energy Awards, die worden uitgereikt tijdens Offshore Energy Openings Gala Dinner & Awards Show op 22 oktober. Na het beoordelen van de verschillende inzendingen heeft de jury uiteindelijk drie jonge professionals, die uitstekende presentaties hebben geleverd in de sector, genomineerd voor ‘The Offshore Energy Young Engineer Award’. Wij stellen ze aan je voor.

RIK VAN DER KANT
Design Engineer bij Bosch Rexroth B.V.

Als Design Engineer heeft Rik zich bij Bosch Rexroth B.V. onder

andere beziggehouden met de ontwikkeling en het ontwerpen van een volledig door beweging gecompenseerde gangway. De gangway is ontworpen voor een ‘walk-to-work’ schip. Rik en zijn team ontwikkelden een innovatief in hoogte verstelbaar pedestal met een geïntegreerde lift om een continue werkstroom via de gangway naar de windmolen mogelijk te maken. Daarnaast kan de loopbrug op elke hoogte horizontaal geplaatst worden. Rik was tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van het redundante hydraulische systeem. Hij beheerde het project: van het ontwerp tot productie, het onshore testen, de installatie bij het schip en de proeven op zee. “Hij maakte het onmogelijke mogelijk door binnen een weekonboard testen het systeem operationeel te krijgen”, vertelt zijn werkgever Bosch Rexroth B.V. “Een klant gaf Riks werk het beste compliment: Dit systeem is de Rolls Royce onder de door beweging gecompenseerde gangways.”

"HIJ MAAKTE HET ONMOGELIJKE MOGELIJK"

KEVIN VAN DER LEUR
Lead Engineer bij Van Oord

In 2014 is Kevin begonnen met de ontwikkeling van het analyseren van de uitvoerbaarheid van pijpenleggers. Gedurende deze ontwikkeling heeft hij veel kennis verworven van hydrodynamica en procesautomatisering. De ontwikkelde tool bleek uiteindelijk zo waardevol dat er een Workability Platform met deze tool werd gecreëerd die in de rest van het bedrijf is doorgevoerd. Door een combinatie van communicatie, modeleren en data-analyse probeert Kevin de werkbaarheid offshore te begrijpen. Inmiddels worden onder Kevin zijn leiding alle offshore wind projecten ondersteund met deze gedetailleerde hydrodynamische analyses. “Kevin heeft een passie voor hydrodynamica en programmeren en gebruikt zijn vaardigheden om de werkbaarheid van schepen in verschillende projecten te verbeteren”, legt zijn werkgever Van Oord uit. “Samen met zijn team verlegt hij grenzen en creëert hij nieuwe kansen.”

"HIJ VERLEGT GRENZEN EN CREËRT NIEUWE KANSEN"

MARIUS OTTOLINI
Engineer bij Heerema Marine Contractors

Binnen de offshore industrie hebben de traditionele fundamenten voor jackets en platforms invloed op de omgeving vanwege het geluidsniveau tijdens de installatie van de paal. Marius houdt zich binnen Heerema Marine Contractors bezig met het ontwikkelingen van ‘stille’ fundamenten en heeft verschillende alternatieven ontwikkeld die van invloed zijn op het ontwerp van de fundering. De fundering kan niet alleen in stilte worden geïnstalleerd, maar kan uiteindelijk ook in zijn totaliteit worden verwijderd. “Bij de ontwikkeling heeft Marius gekeken naar het hele spectrum. Zowel vanuit milieuoogpunt als kostenefficiëntie wil hij de beste oplossing bedenken”, aldus zijn werkgever Heerema Marine Contractors. “Marius is erg innovatief, wil grenzen verleggen en is bereid de status quo uit te dagen. Hij is in theorie erg sterk, maar ook in staat om dit te vertalen naar het praktische.”

"MARIUS IS BEREID DE STATUS QUO UIT TE DAGEN"

AND THE WIINNER IS...

De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Offshore Energy Openings Gala Dinner & Awards Show op maandag 22 oktober in het

Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De jury voor de Young Engineer Award bestaat uit Jan van der Tempel, eigenaar van de Oude Bibliotheek Academy, Robert Plat, Principal Consultant Offshore bij Royal IHC, Jaap den Ouden, eigenaar van Den Ouden Waterside Industries B.V., Bernard Alblas, voorzitter bij Young Iro en Dires Lammens, Marine Design Engineer bij Jan De Nul en tevens winnaar van de Young Engineer Award 2017.


YOUNG ENGINEERS IN THE SPOTLIGHT

Ben je benieuwd hoe deze young professionals deze verschillende projecten hebben aangepakt, tegen welke uitdagingen zij aan liepen en hoe zij naar de toekomst kijken? Op dinsdag 23 oktober, de eerste beursdag van Offshore Energy, staan de engineers vanaf 16.00 uur op het podium van Community Square. Tijdens deze talkshow vertellen zij over hun werkzaamheden en is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Zet je koptelefoon op en luister mee!