OFFSHORE ENERGY 2019:
HOME OF ENERGY TRANSITION

Een transitie is geen revolutie, maar een verandering die geleidelijk plaatsvindt. Een koers die wordt uitgezet, zonder de oude meteen af te schrijven. Zo ook bij de energietransitie. Het gaat om de overgang van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen. En natuurlijk staan de bedrijven en mensen die deze transitie vormgeven hier in centraal. Tijdens Offshore Energy Exhibition & Conference 2019 op 7, 8 en 9 oktober in RAI Amsterdam presenteren deze bedrijven zich en laten ons de toekomst van energie zien. Nieuwsgierig? Wij doken in het programma en hebben de hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

ENERGIEMIX

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europa’s toonaangevende beurs en conferentie gericht op de gehele offshore energie sector. Van olie en gas, nog steeds een essentieel onderdeel van onze

energiemix, tot hernieuwbare energie zoals offshore wind en marine energie. Tijdens de eerste editie van OEEC twaalf jaar geleden vormden offshore wind en marine energie maar een klein onderdeel van de beursvloer. Anno 2019 is hernieuwbare energie zeker niet meer de vreemde eend in de bijt. Het is een volwassen sector en dat zie je terug in het hele programma.


VERBINDENDE FACTOR

Naast elkaar of met elkaar. Olie, gas, offshore wind en marine energie gaan allemaal hun rol spelen in de toekomst van energie. OEEC verbindt de verschillende industrieën en is daarmee Home of Energy Transition. De mix tussen de olie- en gassector en de bedrijven die zich focussen op hernieuwbare energie, maakt OEEC uniek. Het driedaagse evenement omvat een uitgebreide beursvloer op 8 en 9 oktober. Onder andere Huisman, Van Oord, DEME Offshore, Boskalis en nog rond de 500 andere bedrijven uit de gehele supply chain presenteren hun producten en diensten.

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

BELEVING, INTERACTIVITEIT, INNOVATIE EN NETWERKEN

Dit jaar heeft OEEC een nieuw onderdeel: Energy Plaza. Een complete hal vol belevingen, interactiviteit, innovatie en netwerken, het ware gezicht van het thema ‘Home of Energy Transition’. Energy Plaza combineert innovatieve concepten als Offshore Energy Conference, Experience Zone, Startup Zone, The Stage en het Navingo ontmoetingspunt. Het is dé plek om andere young professionals, zakelijke relaties en inkomende handelsmissies te ontmoeten


Startup Zone

Voor een slimme energietransitie heeft de industrie innovatie en frisse ideeën nodig. De Startup Zone op OEEC biedt innovatieve en ontwrichtende startups de mogelijkheid om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen.

The Stage

Op The Stage zullen verschillende presentaties van 20 à 25 minuten plaats vinden. Het is een mix van sessies over de energietransitie, innovaties, sector overschrijdende inspiratie en bedrijfspresentaties. Op dinsdagmiddag vindt hier ook de borrel van Young IRO plaats.


Matchmachking Area & Experience Zone

In het Matchmaking-gebied wordt het Offshore Energy Matchmaking-programma georganiseerd. In deze oer-Hollandse kas vinden 1-op-1 vergaderingen en ronde tafelsessies plaats. De Experience Zone draait zoals de naam al doet vermoeden op interactieve belevingen. Laat je zintuigen je leiden door de energietransitie.


Daarnaast vindt er verspreid over 7, 8 en 9 oktober een uitgebreide conferentie plaats die belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.OFFSHORE ENERGY CONFERENCE

De Offshore Energy Conference begint met de International Energy Outlook. Deze sessie zet direct de toon voor de hele conferentie. Experts delen hun visie op de motieven, trends en perspectieven van een energiesysteem in transitie. Olie, gas, offshore wind en marine energie. Ze gaan allemaal hun rol spelen in de toekomst van energie. Andere onderwerpen die tijdens deze conferentie worden besproken zijn Future Offshore Energy Systems, The Energy Transition, Digitalization en Cross Industry Game Changing Technologies.


OFFSHORE WIND CONFERENCE

Hoe speelt offshore wind een rol in de energietransitie? Dat is de belangrijkste focus van de verschillende sessies tijdens de Offshore Wind Conference. Meer dan ooit toont offshore wind vandaag de dag wereldwijd mogelijkheden. Daarmee zal de industrie een belangrijke rol spelen in de energietransitie. De sessies geven een vooruitblik op lopende zaken en richten zich op onderwerpen als wereldwijde samenwerkingen, een betrouwbare financiële positie, uitgebreide netaansluitingen en sector overschrijdende cohesie op het gebied van onder ander waterstof. De tiende editie van de Offshore Wind Conference vindt op 7 en 8 oktober plaats.MARINE ENERGY EVENT

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met de Dutch Energy from Water Association (EWA) en Dutch Marine Energy Centre (DMEC). De sessie gaat in op hoe Europa zich positioneert om de energietransitie te leiden en laat zien hoe marine energie oplossingen succesvolle exportproducten kunnen zijn. Marine Energy Event is op woensdag 9 oktober.


Registreer je voor een gratis bezoek aan Offshore Energy Exhibition & Conference in Amsterdam RAI via www.offshore-energy.biz