ENERGIETRANSITIE:
MET OF NAAST ELKAAR

Naast elkaar of met elkaar. Olie, gas, offshore wind en marine energie gaan allemaal hun rol spelen in de toekomst van energie. Dit gebeurt niet in één keer, het is een transitie. Een overgang van fossiele brandstoffen naar volledige duurzame energiebronnen. Deze transitie staat centraal in de nieuwe Navingo Career Update.


“Olie en gas gaan nog decennialang de belangrijkste energiebronnen van de wereld zijn. Vooral gas gaat een belangrijke rol spelen”, vertelt Lex de Groot, Managing Director bij Neptune Energy Netherlands, ons. Ook in het hergebruiken van infrastructuren liggen veel kansen. “Door de bestaande infrastructuur voor gasproductie te gebruiken speelt het integreren van diverse offshore energiesystemen, zoals wind, gas en waterstof een belangrijke rol bij de energietransitie die voor ons ligt.”


Maar zonder personeel geen energietransitie. Door te weinig man- en denkkracht stagneert de energietransitie Zonde! Daarom vertellen een wind technician en engineering specialist je alles over hun werkzaamheden in deze boeiende sector.


Wil je meer weten over de energietransitie, de ontwikkelingen en innovaties die hiermee gepaard gaan en wat dit wellicht voor jou betekent? Kom dan op (7), 8 en 9 oktober naar Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) in RAI Amsterdam. OEEC verbindt de verschillende sectoren en is daarmee Home of Energy Transition. Ontdek wat je deze dagen kunt verwachten.


Verder ben je na het lezen van deze editie weer helemaal op de hoogte van het laatste nieuws en de openstaande vacatures in de sector. Vergeet niet alvast 28 mei 2020 in je agenda te zetten. Dan vindt namelijk het Navingo Career Event plaats.