Caribische zeilkalender trapt af met 79e Mount Gay Round Barbados Race Series

Racejachten vanuit de hele wereld zijn momenteel op weg naar Barbados voor de Mount Gay Round Barbados race series 2015. Deze eerste internationale regatta van dit seizoen in de Caribbean kent een lange traditie.

Dankzij de kristalheldere wateren en de perfecte zeilcondities is er geen betere locatie denkbaar voor deze eerste Internationale Regatta in de Caribbean, die dit jaar plaatsvindt van 16 – 24 januari. Onder de jachten die meedoen zijn de huidige recordhouder Monster Project Volvo 70, Silver Bullet, TP52 Conviction en bij de klassieke jachten Elena of Londen. De laatste categorie heeft ook een Nederlands tintje dankzij de deelname van de schoener Tres Hombres, een professioneel zeilend vrachtschip.

Traditie
Vrachtschoeners zoals Tres Hombres staan aan de basis van het evenement, dat in 1936 begon met vijf schepen die om Barbados raceten. De prijs was het recht  zichzelf de snelste handelsschoener te noemen. Deze prijs was goud waard omdat schepen die sneller vracht afleverden dan de concurrentie een flinke premie kregen. Terwijl de meeste schoeners dan ook hun best deden voor die eer, moest de ‘prijs’ voor de langzaamste, een vat Mount Gay rum, worden afgeschaft nadat twee schepen dagenlang op zee bleven om die prijs te ontvangen. Mount Gay Rum, het prestigieuste en oudste rum merk ter wereld dat al sinds 1703 op Barbados wordt geproduceerd, is nauw verweven met de zeilwereld. Meer dan 120 regatta’s over de hele wereld worden door Mount Gay gesponsord.

Het evenement is goed vanaf het eiland te volgen, met drie race dagen langs de kust, gevolgd door de signature Round Barbados Race en eindigt met de Barbados-Antigua Ocean race op 24 januari. Meer informatie over het evenementprogramma op www.mountgayrumroundbarbadosrace.com

Related news

List of related news articles