Carrière in energietransitie centraal tijdens MOCE

“Persoonlijke ontmoeting met je droomwerkgever is zoveel meer waard dan online zichtbaar zijn.” Studenten, starters en (young) professionals uit binnen- en buitenland bezochten op 28 maart de ruim 100 bedrijven uit de maritieme, offshore en energiesector op het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) in het WTC Rotterdam. Bedrijven presenteerden zich op de beursvloer, via case studies en tijdens talkshows met movers en shakers uit de industrie.

“De mensen in de Nederlandse maritieme, offshore en energie sector zijn ondernemend, innovatief en hebben lef. Daar zouden er meer van moeten zijn.” Met deze woorden werd  de twaalfde editie van het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) 2018 officieel geopend.

“Face-to-face je potentiële werkgever ontmoeten, heeft echt een meerwaarde. In vergelijking met een online sollicitatie kun je hier jezelf echt presenteren en een indruk achterlaten”, aldus een van de bezoekers tijdens het career event. Naast jezelf presenteren, stond ook het delen van kennis en doorontwikkeling centraal op MOCE met de verschillende case studies en de ON AIR Talkshows op Community Square.

Energieke interacties op Community Square
Onder leiding van de energieke Jan Versteegh, bekend van Wie is de Mol?, gingen professionals in gesprek over onderwerpen die de industrie de komende jaren op zijn kop gaan zetten. “Bedrijven zijn steeds meer bezig over hoe zij onderdeel uit kunnen maken van het toekomstige energiesysteem. Met name om de juiste werknemers aan zich te binden”, aldus Jo Peters van NOGEPA tijdens de ON-AIR Talkshow ‘De Bruisende Noordzee’

Komende zomer datum MOCE2019 bekend
“Wij zijn trots dat zoveel bezoekers vandaag zijn gekomen om hun interesse in deze industrie te onderzoeken”, vertelt Annemieke den Otter, Business Unit Manager Events bij Navingo. “Wij hopen dat we weer samen met onze partners een hoop werkzoekenden hebben kunnen enthousiasmeren voor deze sector.” Graag nodigt de organisatie iedereen uit voor MOCE2019. Komende zomer wordt de datum voor de dertiende editie bekend gemaakt.