CDA blij met ontwikkelingen Scheveningen Haven

  • buitenland

Deze donderdagavond heeft de gemeenteraad ingestemd met de ontwikkelingen in Scheveningen Haven. Het CDA is zeer verheugd omdat in de plannen havengebonden activiteiten en –industrie en visserij volop de ruimte krijgen. Iets waar het CDA al geruime tijd voor pleit.

Economie en werk
Woordvoerder Scheveningen Cees Pluimgraaff ‘’Er wordt volmondig gekozen voor de bedrijvigheid en werkgelegenheid in de haven. De jeugd in Scheveningen, Duindorp en de rest van Den Haag krijgt meer zicht op een maritiem gerichte baan.’’ De plannen zorgen naast een economische impuls ook voor meer bekendheid voor de Den Haag als sportstad. Scheveningen wordt nog meer op de kaart gezet als watersportlocatie en in het bijzonder als zeezeilhaven.

Hoteltoren en oeververbinding
Het CDA is ook erg blij dat in de nieuwe plannen waar havengeboden industrie en werkgelegenheid wordt verkozen boven toerisme, de hoge hoteltoren op het zuidelijke havenhoofd en de omstreden oeververbinding niet meer nodig blijken en definitief uit de plannen zijn geschrapt. ‘’Het CDA heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat wij geen voorstander zijn van een hoge hoteltoren aan de kust en een zweefpond’’, aldus Pluimgraaff.

Meer… CDA Den Haag 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten