Charles Dickens gedoopt

Op 8 juli werd in Werkendam het riviercruiseschip Charles Dickens gedoopt en overhandigd aan haar eigenaar, het Zwitserse Select Voyages. Het schip is de tweede vijf-sterren-riviercruiser die de Werkendamse VeKa Group voor Select Voyages heeft gebouwd, de William Shakespeare werd vorig jaar juni opgeleverd.

Zowel de William Shakespeare als de Charles Dickens zijn in een recordtempo (respectievelijk negen en acht maanden) gebouwd bij Bijlsma Shipyard in Lemmer, onderdeel van de VeKa Group. Charles Dickens werd door Katty van Maastricht – Vangrunsven gedoopt. Zij is de echtgenote van Teo van Maastricht, eigenaar van Werkina Werkendam Scheepselectro, dat verantwoordelijk was voor de installatie van de elektrische installatie op het schip, en mede-eigenaar van Select Voyages. Volgens Van Maastricht zit de kans erin dat er weer een volgend schip besteld gaat worden.

De 110 meter lange en 11,45 meter brede Charles Dickens heeft een diepgang van 2,75 meter en biedt plek aan 152 passagiers en 43 bemanningsleden in 76 passagiershutten en 23 bemanningshutten. Ze wordt voortgestuwd door twee Caterpillar hoofdmotoren en kan een maximale snelheid van 22 km/h bereiken. De riviercruiser is voor 5 jaar gecharterd door Riviera Travel en gaat tussen Rotterdam en Basel (Zwitserland) varen, met de Moezel, Donau en aanliggende rivieren eveneens als vaargebied.

Gail van den Hanenberg, Navingo